Sursa imagine: imagine simbol

Executivul a aprobat extinderea suprafețelor zonelor economice libere și eficientizarea activității acestora

Guvernul a avizat pozitiv inițiativa legislativă privind extinderea suprafețelor zonelor economice libere - ZEL „Bălți”, ZEL „Ungheni-Business” și ZAL „Expo-Business-Chișinău”. Decizia a fost luată la ședința de astăzi la Executivului, informează MOLDPRES. 

„Adoptarea proiectului propus va contribui la atragerea investițiilor autohtone şi străine, formarea unor sectoare competitive în industrie pe baza tehnologiilor moderne şi inovaționale, utilizarea mai eficientă a patrimoniului public, precum și la dezvoltarea întreprinderilor mici şi mijlocii, crearea locurilor de muncă”, a precizat ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici.

Proiectul de lege prevede şi optimizarea unor teritorii ale Zonelor economice, inclusiv impulsionarea dezvoltării acestora prin eficientizarea utilizării spațiilor, a precizat Ministerul Economiei și Infrastructurii într-un comunicat de presă. Potrivit ministerului, în urma modificărilor, investitorii străini și autohtoni vor beneficia de un mediu juridic sigur, stabil şi previzibil.

Conform datelor statistice, volumul total al investițiilor în ZEL, la sfârșitul anului 2017, a constituit circa 350 milioane de dolari, în creștere cu 22,7% față de aceeași perioadă a anului 2016. Totodată, volumul total al vânzărilor nete a producției industriale, fabricate de către rezidenții ZEL, în perioada ianuarie-decembrie 2017, s-a majorat cu 49,1%, comparativ cu anul 2016. Anul trecut, numărul de angajați ai rezidenților ZEL a fost de 11926 de persoane.

Autor: Moldpres
26.07.2018 Actual
332
0

Comentarii 0