Sursa imagine: border.gov.md

Acte falsificate, reținute la frontieră

Polițiștii de frontieră din punctul de trecere comun Briceni-Rossoșani au identificat la intrarea în țară trei persoane care au prezentat documente falsificate sau străine.

La o cetățeancă a Ucrainei, în vârstă de 33 de ani, s-a depistat raportul privind trecerea reviziei tehnice cu necoincidențe în elementele definitorii ale unui document autentic. Tânăra conducea un Audi A6 înmatriculat în Bulgaria. Ca urmare a cercetărilor suplimentare s-a confirmat bănuială angajaților Poliției de Frontieră, lipsa reviziei tehnice. Din spusele ucrainencei, documentele pentru mașină au fost transmise odată cu achiziționarea autoturismului și nu verificase veridicitatea acestora. Mijlocul de transport a fost reținut până la finalizarea cercetărilor.

Titlul de călătorie, care figura în baza de date pe numele unei alte persoane decât cea aflată în punctul de trecere, constituie motiv de inițiere a cercetărilor. Un cetățean moldovean de 24 de ani s-a legitimat cu documentul în cauză. În cadrul verificării acestuia în Sistemul Informațional de Stat al IGPF și consultării serviciilor consulare, polițiștii de frontieră au depistat că titlul de călătorie, eliberat la începutul lunii iulie curent, este emis pe numele altei persoane încă din luna mai a anului curent. La audieri tânărul a precizat că obținuse legal documentul. Titlul de călătorie a fost ridicat și transmis spre expertiză.

Șirul ilegalităților îl încheie al doilea cetățean ucrainean, care a prezentat certificatul de înmatriculare falsificat pentru mijlocul de transport condus. Bărbatul de 27 de ani se afla la volanul unui Nissan Almera înmatriculat în Polonia. Pe lângă documentele de călătorie, acesta a prezentat pachetul de documente pentru autovehicul. După o verificare mai minuțioasă asupra certificatului de înmatriculare, care a atras atenția inspectorilor de frontieră, s-a dovedit a fi contrafăcut, ba mai mult în baza de date nu figurau informații despre revizia tehnică. Șoferul a declarat că fostul proprietar al mașinii l-a asigurat de autenticitatea documentelor când procurase automobilul, fapt ce a exclus o verificare suplimentară. Mașina a fost indisponibilizată pe teritoriul PTF Briceni până la elucidarea circumstanțelor și luarea măsurilor legale ce se impun.

Autor: HotNews
25.07.2018 Actual
706
0

Comentarii 0