Sursa imagine: moldpres.md

Controale inopinate pe șantierele unde au loc lucrări de reparație a drumurilor

Agenții economici care desfășoară lucrări de reparație a drumurilor din țară vor fi supuși unor controale inopinate.

În timpul verificărilor desfășurate astăzi în localitatea Novosiolovca, raionul Taraclia, au fost depistate mai multe nereguli privind modul de executare a lucrărilor de reparație. Mai exact, stratul de asfalt a fost aplicat fără a curăța partea carosabilă și fără a aplica emulsia bituminoasă. Antreprenorul a fost avertizat și obligat să înlăture stratul de asfalt așternut necalitativ. Potrivit Ministerului Economiei și Infrastructurii, lucrările au fost deja remediate - asfaltul așternut fără respectarea tehnologiei a fost frezat și înlocuit. Tronsonul de drum va fi dat în exploatare abia după ce va fi verificată repetat calitatea lucrărilor de laboratorul Administrației de Stat a Drumurilor.
 
Astfel de vizite inopinate au loc pe tot teritoriul Republicii Moldova, pentru a controla cum agenții economici, implicați în restaurarea drumurilor în cadrul programului „Drumuri bune pentru Moldova”, respectă standardele de calitate a lucrărilor. Dacă sunt depistate neconformități, antreprenorii sunt obligați să execute, repetat, din cont propriu, lucrările de reparație. Drumurile sunt date în exploatare doar după ce trec expertiza laboratorului Administrației de Stat a Drumurilor.
 
„Cei 1200 de km de drumuri trebuie să fie calitativi. Facem controale inopinate pe toate șantierele din țară. Nu urmărim viteza de executare a lucrărilor de reparație a drumurilor, ci calitatea acestora”, a afirmat ministrul Economiei Chiril Gaburici.
 
Până în prezent, în cadrul programului „Drumuri bune pentru Moldova” au fost reparați circa 340 de km de drumuri, ceea ce constituie 25% din lucrările planificate. Alți 215 km sunt în lucru. Până la sfârșitul anului, urmează să fie reparați peste 1350 de km de drumuri din toate localitățile.
Autor: Moldpres
25.07.2018 Actual
756
0

Comentarii 0