Sursa imagine: fb.com/dodon.igor

Dodon a participat la Festivalul Ortodox

Președintele Igor Dodon a participat „cu mare plăcere” la a XV-a ediție a Festivalului Ortodox „Un trandafir, o lumânare pentru Ștefan cel Mare”, care a avut loc duminică în satul Molovata, raionul Dubăsari, cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove.

Șeful statului a scris pe rețele de socializare că Festivalul s-a desfășurat în incinta Casei de Cultură, unde în rolul lui Ștefan cel Mare a evoluat artistul emerit al Moldovei, Nicolae Darie.

Tradițional a fost organizată o expoziție a meșterilor populari locali, dar și un concert cu participarea mai multor colective folclorice locale.

În cadrul festivalului, șeful statului a salutat organizarea unor astfel de evenimente, ce au drept scop cunoașterea și promovarea istoriei neamului nostru moldovenesc. Împreună cu Garda de Onoare, Igor Dodon a depus flori la bustul lui Ștefan cel Mare din localitate.

Printr-un decret al Președintelui, anul 2018 „a fost declarat Anul lui Ștefan cel Mare și Sfânt, Domnitor al Moldovei, în scopul sporirii interesului societății față de istoria și cultura Moldovei, în semn de înaltă recunoștință a rolului Marelui Domnitor în istoria statului moldovenesc”.

Autor: Infotag
23.07.2018 Actual
1153
0

Comentarii 0