Sursa imagine: anp.gov.md

Viitori judecători au vizitat penitenciarele Pruncul și Goian

Penitenciarul nr.9 - Pruncul și Penitenciarul nr.10 - Goian au găzduit recent un grup de audienți ai Institutului Național de Justiție, candidați la funcții de judecători.

Vizita respectivă a fost organizată în contextul colaborării dintre Administrația Națională a Penitenciarelor și Institutul Național al Justiției, întru sporirea nivelului de competențe și abilități ale audienților pe diverse domenii, prin modernizarea activităților de formare inițială, având drept scop aprofundarea cunoștințelor fundamentale, dezvoltarea capacităților și aptitudinilor practice aplicative.
 
Excursia a oferit viitorilor judecători posibilitatea de a se familiariza cu activitatea instituțiilor, modul de executare a pedepsei penale și condițiile de detenție,  procedura de acordare a asistenței psihiatrice și psihologice a deținuților minori, precum și de procesul reeducării și resocializării acestora pe perioada de detenție.
 
 
După ce le-a fost prezentat un scurt istoric despre penitenciare,  aceștia au vizitat zona locativă, cantina, sala de sport, biblioteca, școala de meserii, secția medicală, camerele de întrevederi și comunitatea terapeutică din penitenciar.
 
Impresionaţi de toate activităţile care se desfăşoară în instituţia de detenţie, viitorii judecători s-au arătat interesaţi de măsurile educative în care sunt implicaţi deţinuţii, activitatea organizaţiilor neguvernamentale în penitenciare, metodele de reabilitare ale deţinuţilor.
 
La finele vizitei, oaspeţii au mulţumit gazdei pentru dialogul deschis de care au avut parte, susținând că le va fi utilă experiența acumulată în cadrul activității profesionale. 
Autor: HotNews
Sursa: anp.gov.md
10.07.2018 Actual
594
0

Comentarii 0