Sursa imagine: dse.md

Mai multe hectare de grâu din raionul Ștefan Vodă au ars în urma descărcărilor electrice

Un incendiu a avut loc sâmbătă seara, într-un lan de grâu, după ce în urma descărcărilor electrice s-au aprins mai multe hectare de cereale. Cazul s-a produs în localitatea Ştefăneşti din raionul Ştefan Vodă.
 
Potrivit informației Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) al MAI, colectată din teritoriu, zece hectare de grâu au luat foc după ce fulgerul a lovit cu putere în lan. Fermierii au reușit să intervină la fața locului și au stins incendiul cu mijloace proprii de intervenție, fără a solicita ajutorul pompierilor. În urma acțiunilor de stingere a focului au fost salvate alte 200 de hectare de grâu. În urma acestui caz nimeni nu a avut de suferit. Toate circumstanțele urmează să fie stabilite de specialiști.
 
IGSU a lansat recent Campania de prevenire a incendiilor în perioada secerișului. Aceasta are drept scop informarea agricultorilor despre riscul de producere a focului în perioada recoltării cerealelor, dar și acordarea asistenței în respectarea regulilor antiincendiare.
 
Potrivit IGSU, în anul 2017 au avut loc zece incendii în lanurile cu spicoase, unde au fost afectate peste 60 de hectare de grâu. Graţie intervenției pompierilor, peste 500 de hectare de cereale au fost salvate de foc.
Autor: trm.md
08.07.2018 Actual
614
0

Comentarii 0