Sursa imagine: anp.gov.md

FOTO. Minorii de după gratii, reeducați prin artă

Vacanța de vară este resimțită  și de deținuții minori din custodia Penitenciarului nr.10-Goian, care timp de o săptămână au fost delectați cu multe zâmbete și voie bună de către reprezentanții A.O. „Viviamo in Pozitivo” din Italia, care și-au propus să depăşească barierele geografice și să contribuie la dezvoltarea abilităților mişcării teatrale din domeniul clounadei prin interacțiunea cu minorii.
 
Prin variatele mijloace de expresie scenică, minorilor le-a fost creată o atmosferă de degajare emoțională, iar pe chipul acestora predominau emoțiile pozitive și pline de speranțe.
 
 
Repertoriul activității desfășurate a cuprins diverse genuri de producţii scenice: comedie, clounadă, spectacol de animaţie, utilizând limbajul plastic scenic prin anumite principii și metode de exprimare.
 
Scopul acestei manifestări constituie cunoaşterea reciprocă, ieşirea din izolare, deschiderea spre alte spaţii culturale şi promovarea tinerelor talente.
 
Evenimentul a fost organizat de comun acord cu reprezentanții Fundației „Regina Pacis”, care mențin o strânsă colaborare în timp, cu instituția penitenciară și se implică activ în reeducarea și resocializarea minorilor delecvenți.
 
Autor: HotNews
06.07.2018 Actual
353
0

Comentarii 0