Sursa imagine: ipn.md

Candu: În Transnistria se întâmplă lucruri foarte stranii

În Transnistria se întâmplă lucruri foarte stranii. Zeci de camioane fără însemne transportă muniții și armament din depozitul de la Cobasna în destinații necunoscute. Declarația a fost făcută de președintele Parlamentului, Andrian Candu, în cadrul emisiunii „Farika” de la postul de televiziune Publika TV, transmite IPN.

Potrivit lui, orice încercare a Comisiei Unificate de Control, a ofițerilor moldoveni de a afla informații, de a opri, de a identifica ce se întâmplă s-au soldat cu eșec. „Atunci când nu sunt respectate acordurile, atunci când există mișcări de genul ăsta, ne dăm seama în ce situație suntem noi când vorbim despre securitatea țării”, a declarat Andrian Candu.
 
În opinia șefului legislativului, există elemente legate de tot ceea ce înseamnă război hibrid la nivel de atacuri cibernetice, propagandă, sunt elemente legate de sisteme energetice, amenințările Federației Ruse legate de gaz și energie electrică pentru Republica Moldova, Ucraina și Georgia. Andrian Candu a vorbit inclusiv despre activitățile serviciilor speciale și secrete pe teritoriul Republicii Moldova „Iată de ce încercăm să găsim împreună soluții. Deja am trasat unele soluții la nivel regional între Ucraina, Georgia și Republica Moldova în cooperarea noastră”, spune șeful legislativului.
 
Vorbind despre Parteneriatul Estic, Andrian Candu susține că pentru UE s-a produs reprioritizarea subiectelor de politică externă și Republica Moldova trebuie „să lupte” pentru a ocupa un loc de frunte în continuare în lista statelor asupra cărora își îndreaptă privirea Uniunea Europeană.
Autor: IPN
05.07.2018 Actual
637
0

Comentarii 4

 • Ion:

  Iată de ce cea mai bună soluție și șansă pînă la urmă pentru RM e intensificarea relațiilor cu NATO și SUA, numai ăștia ar fi capabili să ne asigure securitatea și integritatea teritorială în caz de izbucnire a unui conflict

  05.07.2018 10:02
 • Dorin:

  Dupa ce R.Moldova a fost sustinuta de majoritate la conferinta ONU, rusofonii incep a face niscari agresive si mobilizeaza metalul lor sovietic, am o impresie ca este o corelatie intre protestele ample de la Chisinau si Nastase cu cele ce se initimpla acuma in stinga Nistrului.

  05.07.2018 10:03
 • Vova:

  Trebuie monitorizată situația mai aproape acolo, trebuie să ne luăm bucata de pământ înapoi statului.

  05.07.2018 10:34
 • Andrei:

  De aceea și avem nevoie de parteneri puternici precum SUA, NATO, ONU, pentru a ne ajuta în rezolvarea conflictului de pe Nistru, inclusiv prin retragerea armatei ruse de pe teritoriul nostru.

  05.07.2018 11:19