Sursa imagine: bizlaw.md

Jurist de la Promo-Lex: Nu cred că judecătorii merită o astfel de atitudine, atunci când este vorba de atac la persoană și când este vorba despre linșaj

Atacul la persoană şi linşarea mediatică a judecătoarei Rodica Berdilo sunt inacceptabile, în opinia lui Vadim Vieru, jurist al asociaţiei Promo-Lex. În cadrul emisiunii Cutia Neagră de postul de televiziune TV 8, Vieru a declarant că nu este pentru prima dată când judecătorii sunt lăsați singuri și primesc toate criticile asupra lor.

“Este adevărat că dna Berdilo a fost lăsată singură atunci când a fost atacată. Nu este pentru prima dată când judecătorii sunt lăsați singuri și primesc toate criticile asupra lor, deși criticile se adresează la general sistemului de justiție. Nu cred că judecătorii merită o astfel de atitudine atunci când este vorba de atac la persoană și când este vorba despre linșaj”, a declarat Vadim Vieru.

Amintim că judecătoarea Rodica Berdilo, care a luat decizia de invalidare a alegerilor din Chișinău, a venit ieri cu un mesaj public către detractorii săi. În mesajul citat, Berdilo susţine că a aplicat legea în cazul deciziei respective.

“M-am condus strict și fără excepții de prevederile legii, în speță Codul Electoral, care prevede la art.47 alin.(8) că în ziua alegerilor şi în ziua precedentă alegerilor nu se admite nici un fel de agitaţie electorală, cuvântul cheie fiind ”nici un fel”. Or astăzi legea poate fi încălcată un pic, mâine un pic mai mult, astăzi poate fi încălcată de cineva pe care îl simpatizați, mâine poate fi încălcată de cineva pe care nu îl simpatizați, iar nesancționarea acestor încălcări, pune în pericol democrația și Statul de drept”, se arată în scrisoarea judecătoarei.

Autor: SV
28.06.2018 Opinii
1668
0

Comentarii 0