Sursa imagine: Twitter

Jucătorii unei echipe de fotbal, blocaţi într-o peşteră inundată în Thailanda

Echipele de salvare îi caută pe membrii unei echipe de fotbal de juniori şi pe antrenorul lor, despre care se crede că au rămas blocaţi în peştera Tham Luang din Thailanda, după ce au fost daţi dispăruţi sâmbătă, relatează BBC şi Reuters.

Copiii au vârste cuprinse între 11 şi 16 ani şi antrenorul lor are 25 de ani. Bicicletele şi echipamentele acestora au fost găsite la intrarea în peştera din regiunea Chiang Rai din nordul ţării. Autorităţile cred că aceştia au rămas blocaţi în peştera din interiorul muntelui după ce aceasta s-a inundat sâmbătă în urma unei ploi torenţiale.

Echipajele de salvare au început sâmbătă căutările, după ce grupul a fost declarat dispărut. Luni, echipajelor de intervenţie li s-au alăturat membri ai marinei naţionale şi scafandrii, a declarat ministrul Apărării, Prawit Wongsuwan.

Acesta a mai adăugat că monitorizează îndeaproape cazul şi rămâne optimist că membrii grupului vor fi găsiţi în viaţă.

„Consider că toate persoanele sunt încă în viaţă, dar cel mai probabil sunt epuizaţi. Ar trebui să primim veşti bune astăzi”, a declarat amiralul Arparkorn Yookongkaew, responsabil de căutări, pentru Reuters.

Peştera este o importantă atracţie turistică şi se extinde pe o suprafaţă de mai mulţi kilometri. Conform publicaţiei Bankok Post, vizitatorii trebuie să treacă printr-un pasaj îngust pentru a ajunge în peşteră, lucru imposibil în cazul unei inundaţii.

Colonelul Komsan Saardluan, a declarat pentru agenţia de presă AP că nivelul apei din peşteră poate atinge cinci metri în cazul unei inundaţii în anotimpul ploios, care durează din iunie până în octombrie.

Autor: mediafax.ro
25.06.2018 Actual
428
0

Comentarii 0