Ce s-a întâmplat în penitenciarele moldovenești în decurs de o săptămână

Săptămâna trecută în penitenciare a fost înregistrat un număr de 7330 persoane, 59 - persoane eliberate, 63 - reținute și plasate în izolatoarele de urmărire penală, iar 951 - încadrate benevol în câmpul muncii.
 
Potrivit planului activităților de educație și asistență psiho-socială, persoanele deținute au beneficiat de 243 ore educative în baza programelor de schimbare comportamentală și școlarizare. Prezența beneficiarilor la programele educative și psiho-sociale a fost de 1536 persoane.
 
De asemenea, în activitatea Direcției medicale la spitalul penitenciar Pruncul, pe motiv de sănătate au fost internați și au beneficiat de asistență medicală 32 deținuți. În legătură cu efectuarea investigațiilor suplimentare, din cont propriu, în cadrul instituțiilor medicale ale Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale au fost escortați 7 pacienți, totodată fiind efectuate 9 apeluri la 112 pentru asistență medicală de urgență.
 
În scopul contracarării pătrunderii obiectelor interzise în penitenciare, în urma efectuării perchezițiilor, la punctele de control și trecere, angajații sistemului penitenciar au depistat: 3 telefoane mobile, mai multe accesorii pentru telefoane mobile, 17 litri alcool, un dispozitiv IPod. Persoanele civile reținute au fost predate organelor de poliție.
 
De către serviciul achiziții publice a fost desfășurată procedura de achiziție privind achiziționarea materialelor de construcție, uz sanitar și tehnico-genistice da pază.
Autor: HotNews
Sursa: anp.gov.md
25.06.2018 Actual
328
0

Comentarii 0