Sursa imagine: ipn.md

Ploile torențiale au făcut prăpăd în două localități din raionul Căușeni

Drumuri înnămolite, poduri distruse, dar și suprafețe întregi de culturi agricole afectate – acestea sunt consecințele ploilor torențiale din zilele de sâmbătă și duminică, 16 și 17 iunie, care au făcut prăpăd în localitățile Tocuz și Ucrainca, raionul Căușeni. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, care a intervenit la fața locului, către dimineața zilei de luni, 18 iunie, nivelul apei în bazinul acvatic din prejma celor două localități a înregistrat o descreștere semnificativă, fiind redus pericolul inundațiilor, transmite IPN.

După ploile de sâmbătă, nivelul apei în bazinul acvatic din preajma satelor Tocuz și Ucrainca înregistrat o creștere semnificativă, iar drumul către Ucraina a fost înnămolit. Pe parcursul nopții s-a intervenit cu tehnică pentru a împrăștia pietriș.
 
În dimineața zilei de duminică, nivelul apei a scăzut cu aproximativ 1,5 metri. Spre amiază, salvatorii, în comun cu angajații SA Drumuri Căușeni, au reușit restabilirea accesului către localitate, iar locuitorii satului din Ucrainca pot circula fără dificultate.
 
De intervenția pompierilor a fost nevoie și în localități din raionul Florești și Ungheni, unde apa a intrat în câteva gospodării. Comisiile pentru situații excepționale teritoriale lucrează în teritoriu pentru estimarea prejudiciului material înregistrat în urma ploilor.
Autor: IPN
18.06.2018 Actual
564
0

Comentarii 0