Sursa imagine: border.gov.md

Poliția de Frontieră și alte instituții abilitate intensifică măsurile de combatere a răspândirii pestei porcine

Reprezentanții Poliției de Frontieră s-au reunit ieri, 12 iunie a.c., într-o ședință de lucru cu reprezentanții Serviciului Vamal și Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor(ANSA), în contextul situației epizootică nefavorabilă la pesta porcină africană în raioanele Anenii Noi.
 
Ședința a debutat cu trecerea în revistă a depistării unui nou focar de pestă porcină africană înregistrat în localitatea Mereni. Reprezentanții instituțiilor abilitate au reiterat despre măsurile întreprinse în privința combaterii și prevenirii pestei porcine. La fel, au purtat discuții despre intensificarea eforturilor în comun, impunerea unor măsuri suplimentare mai riguroase, cât și atragerii la răspundere a persoanelor care ignoră intenționat cerințele impuse.
 
Reamintim că Poliția de Frontieră, alături de alte instituții abilitate, își intensifică activitatea în zona de responsabilitate prin înăsprirea controlului de frontieră, pentru evitarea riscului răspândirii virusului pestei porcine. Măsurile desfășurate la frontieră au drept scop neadmiterea introducerii în țară a porcilor domestici și mistreți, cărnii, preparatelor din carne, dar și produselor provenite de la animalele receptive la virusul pestei porcine africane. De asemenea, polițiștii de frontieră asigură informarea cetățenilor din localitățile de frontieră și în punctele de trecere despre pericolul răspândirii virusului.
 
Poliția de Frontieră solicită cetățenilor să manifeste o atitudine conștiincioasă și responsabilă față de restricțiile impuse privind introducerea produselor din carne de proveniență ucraineană.
Autor: HotNews
13.06.2018 Actual
347
0

Comentarii 0