Sursa imagine: army.md

Integritatea în operaţiunile de menţinere a păcii, studiată de militarii Armatei Naţionale

Direcţia Inspecţie Generală organizează, în perioada 12-15 iunie curent, un curs de instruire cu genericul „Consolidarea integrităţii în operaţiunile de menţinere a păcii” (Building Integrity in Peace Support Operations), la care participă militari din cadrul Ministerului Apărării, Marelui Stat Major şi unităţilor Armatei Naţionale.

Potrivit şefului Direcţiei Inspecţie Generală, colonel Victor Pîrţînă, în perioada respectivă, cei 30 de militari vor studia noţiuni de bază despre integritatea personală şi profesională şi eforturile anticorupţie ale NATO în misiunile curente de menţinere a păcii.
 
Sursa a specificat că instruirea se bazează şi pe aspecte practice, cu scenarii care au ca scop aplicarea cunoştinţelor însuşite şi este desfăşurată de o echipă de experţi din cadrul Centrului de pregătire a operaţiunilor de menţinere a păcii din Sarajevo, Bosnia şi Herţegovina.
 
Colonelul Pîrţînă a menţionat că activitatea are ca scop instruirea efectivului participant în vederea identificării şi prevenirii unor eventuale acte de corupţie, care ar putea să afecteze negativ misiunile internaţionale de menţinere a păcii.
 
Cursul „Consolidarea integrităţii în operaţiunile de menţinere a păcii” se înscrie în şirul acţiunilor întreprinse de NATO cu scopul de a facilita înţelegerea riscurilor de corupţie, impactul acestora în instituţiile de apărare, precum şi identificarea acţiunilor practice în vederea consolidării integrităţii, creşterii transparenţei şi îmbunătăţirii responsabilităţii în sectorul de apărare.
 
Activitatea face parte din Programul NATO de consolidare a integrităţii în sectorul de apărare şi securitate şi este organizată pentru a doua oară la Chişinău, cu sprijinul Secretariatului Internaţional NATO.
Autor: HotNews
Sursa: army.md
13.06.2018 Actual
346
0

Comentarii 0