Sursa imagine: Facebook

Ecou din Diasporă: Năstase îşi face PR pe seama patrimonial public, dar uită de sediul partidului său, privatizat ilegal

Dacă noul primar de Chişinău, Andrei Năstase, este atât de preocupat de soarta patrimoniului public, atunci ar trebui să întoarcă statului şi sediul formaţiunii sale, privatizat ilegal de fratele său, Vasile Năstase. De această părere este Teodor Bucatari, cetăţean moldovean stabilit în Marea Britanie, într-o postare pe Facebook.

Constatarea lui Bucatari se produce în contextual scandalului de la cinematograful Gaudeamus, al cărui proprietar a dispus demolarea clădirii.

“Ideologii pro-menținere şi răscumpărare a clădirii Gaudeamus vorbesc despre o eventuală modernizare a edificiului într-un centru cultural multifuncțional, care să conțină ateliere pentru regizori, săli de proiectare a filmelor, încăperi pentru ocupații de dansuri şi studii actoriceşti, etc. Pe ce bani va fi răscumpărată şi modernizată cl]direa - ideologii, activiştii şi trubadurii civili tac mâlc. Totul se rezumă la păstrarea vechiturii de clădire cu orice preț”, scrie Teodor Bucatari.

Sursa citată se referă, în continuare, şi la sediul PPDA, care reprezintă o bijuterie arhitecturală istorică şi un monument de stat, dar care a fost privatizată ilegal de fratele lui Andrei Năstase.

“Dacă tot vrem să construim o societate culturală puternic dezvoltată, cu spații multifuncționale de dezvoltare spirituală a cetățenilor, nu văd nici o problemă de ce primăria nu s-ar apuca să reîntoarcă în proprietatea statului sediul PPDA, aflat pe strada 31 august, care, ]n raport cu claia de cărămizi a Gaudeamusului, chiar reprezintă o bijuterie arhitecturală istorică şi un monument de stat. Ce bine s-ar lipi în sediul PPDA o mini-bibliotecă sau o librărie care să trezească în subconştientul moldovenilor dragostea față de lectură”, notează Bucatari.

“Fratele lui Andrei Năstase a privatizat clădirea cu grave derapaje juridice şi conform schemelor tradiționale ale mafiilor imobiliare locale. Linişte în sânul presei de gardă a societății moldoveneşti... subiectul reprezintă un tabu”, conchide sursa citată.
 

Autor: today.md
12.06.2018 Actual
391
0

Comentarii 3

 • Vasile:

  Cum a fost in campanie pentru locale , cind si-a facut numai PR si sa victimizat, continua si acum sa faca! Cite poze si inregistrari video cu acest caz , cite live-uri pe facebook, totul pentru un singur scop , de a se face cit mai vestit ,si nu cit mai util !

  12.06.2018 14:27
 • Dumitru:

  Pentru ca poporu-i prost si crede in PR ieftin... pun la spor ca toti cei ce privesc Jurnal nii nu stiu a PPDA are sediul intr-un monument istoric acaparat ilegal de faratele lui Prostul satului.

  12.06.2018 17:37
 • Spencer:

  Uită sau intenționat nu povestește? Pentru că e un ipocrit convins! Un nemernic deprins cu protestele că tocmai și străzile avea să le acopere cu proteste!

  12.06.2018 18:13