Sursa imagine: mei.gov.md

Gaburici bate cu pumnul în masă: Dacă administrația CFM nu va întreprinde acțiunile stabilite, vom lua măsurile de rigoare

Activitatea Întreprinderii de Stat „Calea Ferată din Moldova” a fost examinată de către conducerea Ministerului Economiei și Infrastructurii și administrația CFM. În cadrul ședinței, prezidată de ministrul Chiril Gaburici, s-a discutat despre situația financiar-economică actuală a întreprinderii, dificultățile și soluțiile de eliminare a acestora, prioritățile de dezvoltare a CFM și mecanismele de acoperire a datoriilor salariale, precum și majorarea salariilor.
 

„Una dintre prioritățile Ministerului Economiei și Infrastructurii este eficientizarea activității Întreprinderii de Stat „Calea Ferată din Moldova”. Cer administrației CFM să ia măsuri de optimizare a întreprinderii, în regim prioritar. Au fost stabiliți termeni exacți și persoane responsabile de măsurile ce urmează a fi întreprinse. Dacă administrația CFM nu va întreprinde acțiunile stabilite, vom fi nevoiți să luăm măsurile de rigoare”, a subliniat Chiril Gaburici.
 
Referindu-se la salariile angajaților, conducerea Ministerului a reiterat că trebuie de stabilit un plan de majorare a salariilor pentru fiecare categorie de muncitori. De asemenea, până la 1 iulie, administrația întreprinderii trebuie să elaboreze un Plan de dezvoltare a CFM pentru anii 2018-2020, având în vedere revizuirea și automatizarea proceselor, diminuarea cheltuielilor, optimizarea cheltuielilor etc.
Autor: HotNews
12.06.2018 Actual
337
0

Comentarii 3

 • Ilie:

  Cel mai bun variant este ca conducerea Calii Ferate , sa fie demisa si inlocuita cu specialisti ce vor pune in functiune aceasta institutie si o vor readuce la viata! Ministrul Gaburici trebuie sa fie mai drastic cu cei ce nu doresc sa munceasca!

  12.06.2018 13:09
 • Valeriu:

  Unele institutii au nevoie sa fie mustrate ca sa isi faca lucrul. Vad ca Gaburici ca si Filip si stie sa fie sever si sa ceara rezultate atunci cind este nevoie.

  12.06.2018 13:49
 • Spencer:

  Iată un astfel de ministru am meritat noi și un ministru de care avem nevoie. Care să-i pună la punct pe toți incompetenții ăștia sau să-i pună mai degrabă la lucru!

  12.06.2018 18:09