Sursa imagine: evenimentul.md

Plahotniuc: Cum poți să vorbești despre un stat capturat, când alegerile prezidențiale sunt câștigate de opoziția de stânga, iar cele pentru Chișinău de opoziția de dreapta?

Este o absurditate să vorbești despre un ”stat capturat”, când alegerile prezidențiale sunt câștigate de opoziția de stânga, iar cele pentru Chișinău de opoziția de dreapta. Acest lucru a fost scos în evidență de către președintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, într-un interviu pentru tribuna.md.

”Rezultatul alegerilor din capitală aduce mai mult echilibru în stat, opoziția de dreapta are acum ocazia să treacă de la vorbe la fapte, să demonstreze de ce e capabilă. Astăzi nu există un singur pol ar puterii în Republica Moldova, fiindcă vedem că ea este deținută în mod fragmentar de principalele forțe politice din țară – de stânga, de centru, de dreapta. Am putea spune că pe unele dimensiuni importante ale guvernării, avem un „stat capturat” de forțele de opoziție, dacă ar fi să folosim retorica unora”, a spus Plahotniuc.

Faptul că alegerile din Chișinău au fost câștigate de un reprezentant al opoziției de dreapta demonstrează că în ciuda speculațiilor și a unor campanii de manipulare, alegerile s-au desfășurat democratic și corect.

”Vă amintiți cât de multe manipulări au existat în această campanie electorală că alegerile vor fi fraudate, în ambele tururi tema asta a fost una principală. S-a dovedit că nu a fost așa și că totul a fost doar minciună și victimizare. Din păcate, cei care au promovat aceste mesaje false nu au avut apoi bunul simț să aprecieze public modul în care s-au desfășurat aceste alegeri, s-au bucurat însă de rezultatul lor”, a spus Plahotniuc.

Autor: SV
11.06.2018 Actual
533
0

Comentarii 6

 • Moraru:

  Cit timp justitia nui independenta Moldova este stat capturat domnul presedinte PD stie foarte bine acest lucru

  11.06.2018 21:38
 • Natalia Morari:

  Cat de tare n-as incerca sa denigrez imaginea Guvernului si sa insuflu ideea falsa ca statul este capturat, aceste doua lucruri demonstreaza intr-adevar ca statul nu e unul capturat.

  11.06.2018 21:59
 • realist:

  Pai altfel cum sa te victimizezi? Doar prin plingerea ca alegerile au fost fraudate

  11.06.2018 21:59
 • Andrei:

  Pe tot parcursul campaniei am auzit de stat capturat, de faptul că alegerile vor fi fraudate, iar Năstase a depus mai multe contestații și a încercat să dea de înțeles despre acest fapt, doar că după anunțarea rezultatelor, nu s-a mai pomenit nimic de fraudare, deci rezultatul contează mai mult decît obiectivitatea?

  11.06.2018 22:08
 • andrei:

  mda... poate Plaha deam a capturat și SUA și UE??? deja cei din opoziție în bredurile lor ajung la așa niște lucruri ilogice că nici nuștiu...

  11.06.2018 22:11
 • Tarnacop:

  Se viseaza un Lucasenko ori chear Kim Cen Un ? Este lucru cunoscut ca PD este partener cu Edinaia Rosia si a votat "mxtul" cu si pentru socialisti, pe cand Pas si PPDA sunt parteneri cu PPE (nu confundati cu PPEM de buzunar). Si practicele lui Plahotniuc sunt asemanatoare cu politica lui Putler.

  12.06.2018 06:09