Sursa imagine: tribuna.md

Plahotniuc, despre mesajul PAS și PPDA, care sunt contra coaliției cu PDM: Este logic acum, până la alegeri. Vom discuta după scrutin

Mesajul Partidului Acțiune și Solidaritate și al Partidului Platforma DA, care au respins orice opțiune de coaliție post-electorală cu formațiunea de la guvernare, este logic și are drept scop păstrarea propriului electorat. De această părere este președintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc. Într-un interviu pentru portalul tribuna.md, Plahotniuc a declarat că, dacă ar fi în locul lor, tot așa ar spune până în alegeri. Totuși, liderul democraților îndeamnă să nu fie anticipate acțiunile de după scrutinul parlamentar.

”Ar fi sinucidere politică pentru un partid de opoziție să spună că va face alianță cu partidul de la guvernare. Ce opoziție ar mai face PAS și PPDA dacă ar admite măcar o alianță cu PDM înainte să între în alegeri? Și-ar pierde automat o parte din electorat. Deci, ei fac corect politic, atunci când spun că nu vor face alianță cu PDM. Ce va fi după alegeri, deja haideți să nu anticipăm, să vedem rezultatele și să discutăm atunci”, a declarat Plahotniuc.

Liderul PDM a mai spus că, la acest moment, nu trebuie de produs confuzie în rândul electoratului, pentru că asta ar fi în dezavantajul partidelor de dreapta.
 
”Ce vreau doar să remarc acum, e poziția foarte salutabilă a unor reprezentanți ai diplomației occidentale, acreditați în Republica Moldova, care au venit cu un mesaj în care conturează o perspectivă comună pentru partidele democrate și pro-europene, imediat după alegerile parlamentare din toamnă”, a punctat Plahotniuc pentru tribuna.md.

Autor: Ion Vasilos
11.06.2018 Actual
629
0

Comentarii 3

 • andrei:

  Maia freacă menta doar... interesant după alegeri cu cine va face coaliție? cu Usatîi și cu Dodon? ori cu cel care are susținerea SUA și UE??? Tare mi se pare că aici suntem în fața unui fars politic, care e finanțat de ruși în primul rînd!deoarece o opoziție pro-ue nu s-ar comporta așa ca Maia!

  11.06.2018 21:03
 • realist:

  Eu sper totusi PDM sa nu faca coalitie cu risurile de Maia si Nastase.

  11.06.2018 21:49
 • moraru:

  Dupa alegeri es dosarele la iveală și toti o sa facă coaliție ori o să alese totul de izbeliște ca Usatii si o sa fugă

  11.06.2018 23:16