Sursa imagine: publika.md

Programul Prima Casă a făcut încă o familie fericită la Cahul. Cine sunt beneficiarii creditului cu numărul 100

O familie din Cahul este beneficiara creditului cu numărul o sută din cadrul programului "Prima Casă". Soţii Doicu şi-au cumpărat o locuinţă în oraş, pentru care au plătit 11 mii de euro.

Anterior, ei au locuit în satul Slobozia Mare şi erau nevoiţi să facă naveta pentru a ajunge la muncă.

Sergiu şi Natalia au hotărât recent să ia un credit ipotecar, iar la bancă le-a fost recomandat programul "Prima Casă".

"Ne-am apropiat aici la filială şi am întrebat cum se poate de luat un credit. Şi ne-a spus că este proiectul cu Prima Casă. Am socotit că este mai uşor şi pe o perioadă mai lungă de timp şi este mai uşor de plătit", a spus beneficiarul "Prima Casă", Sergiu Doicu.

Familia are doi copii, de 5 şi 8 ani, iar faptul că s-a mutat în oraşul Cahul îi va aduce mai multe oportunităţi.

"Mult mai comod pentru că sunt şcolii, grădiniţe mai aproape. Sunt multe şcoli adăugător un sport, un dans, o muzică, o artă", a spus  beneficiar "Prima Casă", a spus beneficiarul "Prima Casă", Natalia Doicu.

Soţii Doicu sunt primii beneficiari a programului "Prima Casă" din Cahul. De asemenea, încă o familie aşteaptă să primească garanţia de la stat.

"Avem multe cereri de acuma de la clienţi, mai multe consultaţii şi o parte din beneficiari de acum au beneficiat de credite. Mulţi sunt în căutarea apartamentelor şi caselor care le-ar conveni pentru a le procura", a spus șeful bancii, oraşul Cahul, Zaharia Groza.

Până acum, peste 120 de familii din toată ţara au primit garanţiile din partea statului pentru a-şi procura o locuinţă. Programul "Prima Casă" a fost lansat la iniţiativa premierului Pavel Filip. La el pot aplica persoane cu vârsta de până la 45 de ani, angajate oficial și care nu au alte credite ipotecare.

Autor: publika.md
11.06.2018 Actual
535
0

Comentarii 3

 • andrei:

  cât mai multe familii beneficiază de programul Prima Casă cu atât mai multe plusuri în kopilka lui Filip! Totuși acest program este creația lui personală și trebuie să se bucure că tinerii și din raioane aplică la acest program!

  11.06.2018 19:49
 • Adevarul:

  Bravo lor, si ma bucur ca in sfarsit sa facut ceva care va motiva cetatenii sa nu paraseasca R.Moldova dar sa ramana in tara si sa-si creieze aici o familie. Cred ca asta e unicul proiect laudabil care a fost implementat de la independenta pina in prezent.

  11.06.2018 19:58
 • Buga:

  Până la urmă acești bani nu-s atât de mulți, totuși această familie a beneficiat de acest proiect, nu-și permit să stringă 3000 de euro sau patru mii pentru ca să-și cumpere un apartament.

  11.06.2018 20:44