Sursa imagine: border.gov.md

FOTO // Exercițiu antiterorist, simulat la frontiera de nord a Moldovei

Poliția de Frontieră în colaborare cu serviciile speciale din Republica Moldova și Ucraina a participat la desfășurarea exercițiului antiterorist „BUCOVINA - 2018”. Operațiunea a avut loc în orașul de frontieră Lipcani, raionul Briceni și proximitatea acesteia, în perioada 2-8 iunie a.c., unde au fost antrenate instituțiile sistemului național de prevenire și combatere a terorismului.
 
Timp de șapte zile polițiștii de frontieră au fost implicați în realizarea măsurilor practice cu atribuții în domeniul prevenirii și combaterii terorismului, desfășurate în zona de frontieră cu antrenarea autorităților publice centrale și locale.
 
 
Scopul aplicațiilor tactice, organizate la nivel regional a fost testarea, evaluarea și îmbunătățirea procedurilor și mecanismelor de interacțiune și interoperabilitate dintre autorități, în situații de criză teroristă. Exercițiul a fost planificat, coordonat și monitorizat de către Centrul Antiterorist al Serviciului de Informații și Securitate al Republicii Moldova, fiind conceput în baza noilor riscuri și tendințe ale evoluției fenomenului terorist la nivel regional și internațional.
 
În cadrul exercițiului au fost simulate mai multe situații de criză teroristă, ce urmau a fi soluționate și gestionate conform procedurilor legale. Astfel, autoritățile naționale participante au inițiat și au pus în aplicare un spectru de măsuri practice în vederea evaluării capacităților de reacție și interacțiune pe durata operației antiteroriste. Exercițiul s-a finalizat cu executarea intervenției contrateroriste prin anihilarea grupului convențional de teroriști, eliberarea ostaticilor și restabilirea ordinii de drept.
 
Acțiunile realizate au demonstrat importanța cooperării în lupta împotriva manifestărilor de terorism şi crimei organizate, necesitatea dezvoltării și îmbunătățirii capacităților de reacționare, operaționale și de management ale autorităţilor de resort.
 
Autor: HotNews
11.06.2018 Actual
387
0

Comentarii 0