Sursa imagine: trm.md

Zeci de invenții au fost prezentate la festivalul „Sun Dă-i Fest”

Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt” a devenit un adevărat regat al tehnologiilor eco. La festivalul „Sun Dă-i Fest” au fost expuse zeci de invenţii inteligente, pe bază de vânt, apă şi soare, create de adulţi şi copii. Vizitatorii au avut posibilitatea să testeze automobile, biciclete electrice şi să se informeze din prima sursă despre avantajele tehnologiilor curate. Evenimentul a încheiat Săptămâna Europeană a Energiei Durabile în Moldova, care s-a desfăşurat în perioada 4-10 iunie.

Mai multe companii şi-au expus duminică, 10 iunie, tehnologiile ce pot reduce facturile pentru întreținerea locuinței şi asigură un mediu mai curat. Şi elevii au venit cu propriile invenţii.
 
Oficialii spun că Republica Moldova are cu ce se mândri la capitolul tehnologiilor eco.
 
„De ce să cumpăraţi energie scumpă de peste hotare, când energia regenerabilă este disponibilă în ţara voastră, acest tip de energie poate oferi locuri de muncă aici în toate regiunile Moldovei”, a declarat Peter Michalko, şeful Delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău.
 
„Principalul scop al nostru este să sensibilizăm opinia publica, cetăţenii Republicii Moldova cu privire la necesitatea utilizării raţionale a energiei, la promovarea surselor la energie regenerabilă”, a specificat Alexandru Ciudin, director, Agenţia pentru Eficienţă Energetică.
 
Graţie proiectului „Energie şi biomasă”, finanţat de Uniunea Europeană, în prezent, peste 200 de clădiri publice, grădiniţe şi şcoli din Moldova dispun de sistem econom şi modern de încălzire.
Autor: trm.md
11.06.2018 Actual
366
0

Comentarii 0