Sursa imagine: army.md

Oficial european, în vizită la Ministerul Apărării

Ministrul Apărării Eugen Sturza a avut vineri, 8 iunie, o întrevedere cu şeful Departamentului de gestionare a crizelor şi planificare din cadrul Serviciului European de Acţiune Externă, Gabor Iklody. La eveniment a fost prezent şi ambasadorul Peter Michalko, şeful Delegaţiei UE în Republica Moldova.
 
Cei doi oficiali au discutat despre cooperarea Republicii Moldova cu Uniunea Europeană pe dimensiunea de securitate şi apărare, cu accent pe participarea ţării noastre la operaţiunile UE de pacificare şi gestionare a crizelor şi dezvoltarea capacităţilor de a răspunde la ameninţările legate de războaie hibride.
 
Eugen Sturza a apreciat susţinerea UE în procesul de consolidare a capacităţilor naţionale de apărare şi a mulţumit pentru instruirea oferită reprezentanţilor ţărilor din cadrul Parteneriatului Estic, care a avut ca obiectiv familiarizarea cu Politica UE de Apărare şi Securitate Comună.
 
Ministrul Apărării s-a referit, de asemenea, şi la sprijinul UE pentru participarea militarilor moldoveni la misiunile de gestionare a crizelor ale UE, menţionând că Armata Naţională îşi doreşte să continue şi chiar să-şi intensifice prezenţa în operaţiuni de acest gen.
 
La rândul său, Gabor Iklody a salutat interesul şi disponibilitatea Armatei Naţionale de a participa în operaţiuni de stabilizare şi menţinere a păcii sub egida UE. Oficialul a adăugat că UE este deschisă să sprijine eforturile Republicii Moldova în avansarea reformelor sectorului de securitate naţională.
Autor: HotNews
Sursa: army.md
10.06.2018 Actual
543
0

Comentarii 0