Sursa imagine: moldpres.md

La Rezina a fost deschis un nou Centru multifuncțional

Un nou centru multifuncțional, care va activa după principiul ghișeului unic, a fost lansat miercuri, 6 iunie, în raionul Rezina.

Prezent la evenimentul de inaugurare, directorul Agenției Servicii Publice, Sergiu Railean, a menţionat că deschiderea centrelor multifuncționale constituie doar prima fază a reformei serviciilor publice. “Dacă în trecut cetățeanul se căsătorea, divorța și venea la Registru, era trimis la Serviciul Stare Civilă să aducă acte de confirmare, acum el vine o singură dată, nu prezintă aceste documente și în final economisește timp și bani”, a declarat Sergiu Railean.
 
Edificiul este situat în zona centrală a orașului, într-o încăpere ce a fost renovată și transformată într-un oficiu modern care oferă cetățenilor confortul unui spațiu deschis. Totodată, 19 angajați, dintre care 17 operatori, vor asigura deservirea cetățenilor la cel mai înalt nivel, astfel încât locuitorii raionului Rezina să poată solicita într-un singur loc servicii de documentare şi evidenţă a populaţiei, înregistrare şi licenţiere a unităţilor de drept, înmatriculare a vehiculelor, înregistrarea bunurilor imobile şi a drepturilor asupra acestora.
 
„Mă bucur că avem acest centru la Rezina, fapt ce ne va permite să fim mai aproape nu doar de cetățenii raionului, dar și de cei din Râbnița și Camenca, care la fel vor fi deserviți aici la noi”, a relevat Eleonora Graur, președintele raionului Rezina.  
 
În cadrul ceremoniei, patru tineri din raionul Rezina au primit gratuit primul buletin de identitate. Acțiunea este parte a unei campanii desfășurate de Departamentul înregistrare și evidență a populației din cadrul Agenției Servicii Publice și are drept scop asigurarea cu acte de identitate a absolvenților instituțiilor de învățământ preuniversitar.
Autor: Moldpres
08.06.2018 Actual
363
0

Comentarii 0