Sursa imagine: gov.md

Premieră pentru MAI. Președintele INTERPOL a avut un dialog cu Ministrul de Interne. Despre ce au discutat oficialii // FOTO

Președintele INTERPOL, Meng Hongwei se află pentru prima dată în vizită oficială în Republica Moldova împreună cu delegația sa. Astfel, astăzi oficialul a avut o întrevedere cu ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan și delegația MAI.

În cadrul dialogului bilateral, ministrul de Interne a mulțumit Președintelui pentru că a acceptat invitația sa de a veni în Republica Moldova, fapt care va ajuta la intensificarea relațiilor de colaborare ale MAI cu Organizația Internaţională de Cooperare a Forțelor de Poliție, INTERPOL.

Totodată, ministrul a făcut o prezentare a activității Ministerului, în special din domeniul polițienesc și despre reformele care au loc în această perioadă. Nu în ultimul rând, Alexandru Jizdan a vorbit despre relațiile bilaterale bune ale țării noastre cu Republica China și proiectele comune care dau rezultate.

La rândul său, Președintele OIPC, Meng Hongwei și-a exprimat dorința de a colabora în continuare cu Republica Moldova, cu scopul de a da continuitate cooperărilor internaționale polițienești, intensificarea schimbului de informații și experiență prin intermediul INTERPOL și stabilirea unor relații de conlucrare între toate țările membre la cel mai înalt nivel.

Oficialul a subliniat faptul că Republica Moldova este un lider la capitolul schimb de informații în cadrul INTERPOL, și un exemplu bun din lista statelor membre CSI, în combaterea criminalității organizate, fiind atestate rezultate semnificative în timp.

Conducătorul INTERPOL a mai comunicat ministrului despre rolul important a reprezentanților Republicii Moldova în cadrul Organizației și contribuția semnificativă la consolidarea parteneriatului, a șefului IGPF, Fredolin Lecari care este Membru al Comitetului Executiv INTERPOL, din partea Continentului European și a șefului Comisiei de control a fișierelor, Vitalie Pîrlog.

După întrevederea de la MAI, delegația de la INTERPOL a efectuat o vizită la Centrul de cooperare poliţienească internaţională (Interpol) în cadrul căreia au fost purtate discuții cu șeful IGP, Alexandru Pînzari și șeful CCP Viorel Țentiu.

Totodată, Președintele INTERPOL a vizitat și Academia "Ștefan cel Mare a MAI", acolo unde a avut o întâlnire cu profesorii și studenții instituției de  învățământ. Delegația va mai avea întrevederi cu Primul ministru, Pavel Filip și ministrul Afacerilor Externe, Tudor Ulianovschi.

Menționăm că, INTERPOL a fost creată în 1923 și este cea mai mare organizaţie internaţională de poliţie, având 190 de ţări membre, fiecare reprezentată de câte un Birou Naţional Central.


 

Autor: publika.md
07.06.2018 Actual
294
0

Comentarii 2

  • Buga:

    Nu dacă mai serios, cînd aduc crimianlii fugari din Moldova, ca Țopii, Usatîi , Karmalak, oamenii aceștia trebuie să stea la pușcărie dar nu să-și facă partide politice.

    07.06.2018 20:12
  • Adevarul:

    Interpolul ar ajuta considerabil Moldova si cetatenii acestui stat daca vor contribui la readucerea in tara a criminalilor precum, Usatii, Caramalac, Ana Ursachi si Victor si Viorel Topa

    07.06.2018 20:28