Sursa imagine: socialistii.md

Socialiștii moldoveni vor ca limba de stat a Federației Ruse să aibă „statut oficial de limbă de comunicare între națiuni” în R. Moldova

PSRM a anunțat că va elabora un proiect de lege care să prevadă acordarea limbii ruse a statutului „oficial de limbă de comunicare între națiuni” în R.Moldova.

Potrivit unui comunicat al socialiștilor, citat de Radio Chișinău, declararea Legii privind funcționarea limbilor ca fiind învechită de către Curtea Consituțională va duce „la apariția unui șir de conflicte periculoase cu tentă interetnică” și este necesară adoptarea unei variante redactate a acestei legi, iar formațiunea a creat un grup de lucru pentru a elabora un astfel de document.
 
Reprezentanții PSRM au mai spus că documentul va mai prevede ca „limba de stat a R.Moldova să fie limba moldovenească”, în conformitate cu Constituția.
 
Curtea Constituțională a anunțat, ieri, că a decis abrogarea Legii privind funcționarea limbilor după ce PL a sesizat magistrații în vederea anulării statutului limbii ruse ca limbă de comunicare interetnică pe teritoriul R.Moldova.
Autor: Radio Chișinău
07.06.2018 Actual
338
0

Comentarii 0