Sursa imagine: pexels.com

Ciocolata neagră îmbunătățește concentrarea

Ciocolata neagră, care conține 70-80% cacao, oferă rezultate foarte bune în ceea ce privește concentrarea. În urma unui studiu, cercetătorii de la Universitatea Carolina de Nord au ajuns la concluzia că ciocolata neagră mâncată în timpul zilei crește nivelul de concentrare.

Ce spune studiul


Studiul a inclus 122 de persoane, cu vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani. Activitatea creierului lor a fost măsurată după consumarea diferitelor tipuri de ciocolată, iar cele mai bune rezultate au fost prezente la persoanele care au mâncat ciocolata care conținea 60% cacao.

Totodată, cercetătorii au spus că majoritatea persoanelor analizate (studenți și angajați) ajung să se simtă obosite după masa de prânz și nu se mai pot concentra. Însă, datorită antioxidanților și compușilor activi, ciocolata neagră îi ajută deoarece stimulează nivelul de concentrare.

Mai mult, alte studii au arătat că ciocolata neagră scade riscul de atac de cord și de diabet. Persoanele care au mâncat ciocolată neagră de șase ori pe săptămână au redus riscul de diabet zaharat cu până la 34% în comparație cu cei care nu au mâncat ciocolată sau au ales-o pe cea cu lapte și alte creme.

Alte beneficii pe care le are ciocolata neagră asupra sănătății sunt:

-    Previne cancerul (datorită antioxidanților);

-    Scade tensiunea arterială;

-    Previne afecțiunile cardiovasculare;

-    Scade riscul de diabet zaharat;

-    Previne formarea cheagurilor de sânge;

-    Scade nivelul de colesterol;

-    Previne depresia și îmbunătățește starea de spirit.

Autor: clickpentrufemei.ro
07.06.2018 Caleidoscop
979
0

Comentarii 0