Sursa imagine: privesc.eu

Ceban pleacă de la Dodon

Ion Ceban a anunţat că îşi dă demisia din funcţia de secretar şi purtător de cuvânt al preşedintelui Igor Dodon şi rămâne se activeze în Primăria municipiului Chişinău. Decizia a fost anunţată astăzi în cadrul unei conferinţe de presă, unde Ceban a asigurat că, consilierii socialişti nu vor bloca nicio „iniţiativă bună” venită din partea noului primar, Andrei Năstase.

„Începând cu ziua de astăzi am să prezint cerere de demisie din funcția de secretar și purtător de cuvânt al președintelui Igor Dodon. Începând cu ziua de luni, de la 08:00 dimineață, mă găsiți la Primăria municipiului Chișinău, o să primesc cetățeni, voi lucra asupra proiectelor și mă voi dedica în totalitate activităților legate de Chișinău. Totodată, vreau să vă dau toate garanțiile că socialiștii nu vor bloca nimic în Primărie. Vom susține toate inițiativele ce vor veni de la noul primar”, a declarat Ion Ceban.
 
Totodată, el a declarat că astăzi, socialiștii au înregistrat în Primărie trei proiecte sociale, ce vin să ajute trei categorii de bugetari: medicii, învățători, dar și persoanele cu abilităţi reduse.
 
Proiectele propuse de consilierii PSRM sunt:
 
1) Acordarea ajutorului material pentru circulația gratuită cu transportul public pentru: 370 de medici de familie, 367 de asistenți medicali și 6700 cadre didactice și educatori, inclusiv din suburbii.
2) Aprobarea a 300 de unități noi asistenți personali pentru persoanele cu nevoi speciale, de dizabilitate severă, țintuiți la pat, care vor fi angajați cu carnet de muncă și salarii de către Direcția Generală Asistență Socială și Sănătate.
3) Acordarea de către ajutor social unic, ajutor didactic de o mie de lei pentru 1 septembrie 2018 pentru 5610 de cadre didactice din instituțiile de învățământ din municipiul Chișinău, pentru procurarea materialelor didactice și a rechizitelor de birou.
 
Ion Ceban a mai declarat că la viitoarele alegeri locale pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău va candida din nou din partea PSRM.
Autor: trm.md
06.06.2018 Actual
422
0

Comentarii 0