Sursa imagine: timpul.md

Vlad Plahotniuc, la întâlnirea cu congresmanul american Ted Poe: „PDM își asumă menținerea cursului pro-occidental al Moldovei”

Partidul Democrat din Moldova își asumă angajamentul să susțină în continuare drumul de dezvoltare occidental. Declarația a fost făcută de către liderul democraților, Vlad Plahotniuc, la întrevederea cu congresmanul de Texas, Ted Poe. Alesul american a fost recent în țara noastră, la conferinţa pentru securitate regională din luna martie și este un bun cunoscător al situației din zona noastră. 

”Am discutat despre situaţia economică din Republica Moldova și despre acele performanțe pe care le-am realizat în ultima perioadă. Am vorbit despre reformele pe care le-am implementat și cele pe care urmează să le implementăm. Am vorbit desigur și despre problema transnistreană și despre necesitatea luptei cu propaganda provenită din Rusia, dar și despre consolidarea securității noastre energetice”, a afirmat președintele PDM.

Discuțiile au fost purtate într-o atmosferă prietenească, iar Vlad Plahotniuc i-a spus congrasmanului american că Partidul Democrat din Moldova își asumă angajamentul să susțină în continuare drumul de dezvoltare occidental și să facă din Republica Moldova o țară comodă pentru cetățeni și atractivă pentru investitori.

La rândul său, Congresmanul Ted Poe a apreciat progresele Moldovei din ultima perioadă, a subliniat importanța menținerii drumului occidental al țării și a reafirmat suportul său pentru dezvoltarea în continuare a relațiilor dintre Statele Unite ale Americii și Republica Moldova.

Amintim că liderul PDM efectuează o vizită de lucru în SUA. Acesta este însoțit de către vicepreședinții PDM Andrian Candu și Vlad Cebotari.

Autor: timpul.md
Sursa: timpul.md
06.06.2018 Actual
299
0

Comentarii 3

 • Ilie:

  Datorita acestor vizite , efectuate de conducerea PDM , relatiile se intaresc si devenim tot mai aproape de prietenii nostri din SUA! Opozitia nu a reusit acest fapt , ei venind in America doar ca sa manince niste hamburgheri pe la McDonalds si sa critice actuala guvernare!

  06.06.2018 14:12
 • Spencer:

  Lui Plahotniuc, în pofida tuturor criticilor îi reușșete de minune, să consolideze relațiile americane, mai ales că și SUA este deja atât de deschisă față de Moldova în ceea ce ține domeniul colabprării de toate nivelurile.

  06.06.2018 14:53
 • Andrușa:

  Cam asta e ce si trebuie sa constientizeze fiecare politician din Moldova, ca fara sustienerea UE si SUA rusii in doi timpi si trei miscari va readuce Moldova la sapa de lemn...

  06.06.2018 17:57