Sursa imagine: moldova.org

Cele mai bune studente ale Universității din Bălți au fost premiate de Președinte Parlamentului

Patru, cele mai bune studente ale Universității de Stat din Bălți ”Alecu Russo” au primit de Bursa Președintelui Parlamentului în valoare de 8 mii de lei pentru rezultate academice remarcabile și poziție civică activă.

Câștigătoarele bursei sunt patru studente desemnate de administrația Universității din Bălți. Potrivit unui comunicat de presă, inițiativa de a acorda bursă celor mai buni studenți din Nordul țării a venit de la Președintele Parlamentului Andrian Candu în timpul vizitei la Bălți în toamna anului trecut.

Câștigătorii burselor Președintelui Parlamentului în anul 2018 sunt:

Valeria Crudu, studentă la Facultatea de Științe Reale, Economice și ale Mediului, este voluntar, premiant la multiple olimpiade.

Cuculescu Ana, studentă la Facultatea de Drept și Științe Sociale, este activ implicată în proiectul pentru Recuperarea și valorificarea istorică a memoriei victimelor regimului totalitar-comunist.

Daniela Trincă, studentă la  Facultatea limbă și literatură Germană și Engleză, a participat activ la diverse proiecte științifice și sociale.

Plotinicu Ana, studentă la Facultatea de Științe ale Educației, Psihologie și Arte, a reușit să obțină o bursă prin programul Erasmus în Pitești.

Menționăm că Andrian Candu pentru al doilea an consecutiv acordă bursă tinerilor cu merite academice și implicați activ în diverse activități extra-curriculare de importanță socială la 23 mai de Ziua Parlamentului.

Anul trecut de bursa Președintelui Parlamentului au beneficiat cei mai buni elevi de la liceul republican de muzică ”Ciprian Porumbescu”.

Ziua Parlamentului este sărbătorită pe 23 mai, când în 1991, conform deciziei Sovietului Suprem al Republicii Sovietice Socialiste Moldoveneşti de legislatura a XII-a, constituit în urma primelor alegeri democratice, fosta republică unională RSSM se transformă în Republica Moldova, iar Sovietul Suprem devine primul Parlament al Republicii Moldova.

Autor: moldova.org
23.05.2018 Actual
413
0

Comentarii 3

 • Spencer:

  Ap așa. Dacă în Bălți nu are cine le premia, apoi le premizază Andrian Candu, mai ales că dânsul a demonstrat în nenumărate ori, că are grijă de tineretul nostru.

  23.05.2018 15:52
 • Vasile:

  Este un bun proiect initiat de domnul Candu, tinerii trebuie sa aiba o motivatie pentru a isi da staruinta in invatamint! Tineretul beneficiaza de suportul statului!

  23.05.2018 16:36
 • Ruslan:

  Bucură să văd că politicienii nu uita de existenta cetatenilor staruitori!

  23.05.2018 17:46