Sursa imagine: protv.md

Trei agenţi de patrulare au fost reţinuţi pentru stoparea abuzivă a șoferilor

Trei agenţi de patrulare au fost reținuți de procurorii anticorupție și ofițerii SPIA, fiind acuzaţi că estorcau și primeau sume de bani cuprinse între 1000 și 10000 de lei pentru a nu documenta cazuri de conducere a maşinii în stare de ebrietate.

Printre persoanele reţinute figurează şi un comandant de grupă din Regimentul de Patrulare nr. 2 Bălți al Inspectoratului Național de Patrulare al IGP. Inspectorii activau pe un drum public, la intrarea într-un sat din raionul Fălești şi opreau fără motiv șoferii.

În acelaşi timp, ieri, Guvernul a aprobat un plan de acţiuni, care conține peste 40 de măsuri de combatere a corupţiei în rândul poliţiştilor. Oamenii legii vor fi verificaţi inopinat şi vor fi sancţionaţi în caz de comitere a unor nereguli. Totodată, sistemele informaţionale vor fi securizate pentru a preveni denaturarea informaţiilor de către poliţişti.

Anterior, liderul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, s-a arătat nemulțumit de faptul că inspectorii de patrulare continuă să oprească șoferii fără motiv sau sub pretextul diferitor acțiuni tematice organizate de INP în trafic. Acesta a cerut conducerii Ministerului Afacerilor Interne să intervină și să verifice astfel de cazuri și să aplice sancțiuni, în caz de necesitate.

„Cu regret, ne sunt semnalate iarăși cazuri în care polițiștii fac abuzuri asupra șoferilor, care circulă corect. Recunoaștem că, a fost o perioadă când aceste abuzuri s-au redus, dar se pare că nu a durat prea mult. Ceea ce am constatat este că polițiștii folosesc ca pretext acțiuni tematice, pentru ca să justifice stoparea automobilelor”, a declarat Vlad Plahotniuc, în cadrul unui briefing de presă.

Autor: SV
17.05.2018 Actual
564
0

Comentarii 0