Sursa imagine: crimemoldova.com

Un grup de minori din Penitenciarul Goian au atacat un supraveghetor

Patru deținuți minori de la Penitenciarul nr.10 – Goian au atacat prin surprindere un supraveghetor care se afla la post, cu scopul de a deschide violent ușa sectorului de detenție. Incidentul s-a întâmplat sâmbătă, 5 mai, în jurul orei 22.00.
 
Potrivit unui comunicat al Departamentului Instituțiilor Penitenciare (DIP), deținuții executau pedeapsa la regim inițial de deținere, în virtutea comportamentului de care au dat dovadă.
 
Sursa citată precizează că atacatorii au lovit de nenumărate ori angajatul, amenințându-l cu răfuială fizică. În același timp, deținuții violenți au instigat și alți colegi de celule la nesupunere în masă, încercând să destabilizeze situația în penitenciar.
 
Datorită promptitudinii ofițerului de serviciu responsabil, deținuții violenți au fost izolați imediat, iar angajatul atacat a fost transportat la spital. Pentru siguranța celorlalți deținuți și a personalului aflat în serviciu a fost solicitată și o echipă a Detașamentului cu Destinație Specială.
 
Incidentul cu minorii a fost aplanat fără a fi nevoie de aplicarea forței fizice și a mijloacelor speciale.
 
Despre caz au fost informate organele Procuraturii și Avocatul copilului.
 
În perioada evenimentelor și după, cu minorii de la Penitenciarul Goian au lucrat doi specialiști psihologi.
 
Pentru informare, în sistemul penitenciar au fost elaborate mai multe programe de schimbare comportamentală și reintegrare socială a deținuților minori.
Autor: HotNews
Sursa: penitenciar.gov.md
07.05.2018 Actual
669
0

Comentarii 0