Sursa imagine: penitenciar.gov.md

Minorii de la Penitenciarul Goian, premiați la concursul național „Scrisoare mamei”

Trei deținuți de la Penitenciarul nr.10 – Goian au participat sâmbătă, 28 aprilie, la concursul național „Scrisoare mamei”, organizat de Direcția generală educație, tineret și sport a municipiului Chișinău, în parteneriat cu Academia de Științe a Moldovei, Facultatea de Litere a USM, AO „Platforma Socrate” și cu sprijinul BC „Moldova Agroindbank” SA.

Scopul concursului a fost sensibilizarea tinerii generaţii despre „familie” – comoara cea mai de preț a omului, identificarea și promovarea de noi talente în creație.
 
„Scrisoarea este cel mai reuşit instrument de a-l motiva pe copil să-şi deschidă sufletul, să dea frâu liber imaginaţiei”, a spus șefa penitenciarului Liubovi Jignea-Suveica.
 
 
Dintre cele peste 2500 de lucrări expediate, 250 s-au ales cu diplome, iar cele mai reușite au primit chiar și premii bănești. Astfel, cei trei minori de la Goian au obținut diplome de participare și un premiu bănesc în mărime de 500 de lei. La fel, coordonatorul acestor creații din partea penitenciarului a fost premiat cu diplomă și premiu.
 
Prezent la eveniment, Secretarul general de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, dna Angela Cutasevici, le-a urat „succese minorilor, dezlănțuirea gândurilor și sentimentelor nu doar pe foaie, ci și când își văd părinții, evidențiind asupra conștientizării și perceperii rolului pe care-l are familia”.
 
Conducerea sistemului penitenciar își reafirmă intenția de a susține implicarea deținuților minori în diverse activități sociale, care urmăresc un scop unic – resocializarea și revenirea lor în comunitate mai buni și mai utili.
 
În Penitenciarul nr. 10 – Goian execută pedeapsa 34 de minori.
Autor: HotNews
30.04.2018 Actual
914
0

Comentarii 0