Sursa imagine: businessclass.md

Menajeria din Chișinău, pregătită să primească din nou vizitatori

Condiţii mai bune pentru animale, dar şi pentru vizitatori. De mâine, Grădina Zoologică din capitală îşi va relua activitatea în regim obişnuit, după ce accesul pe teritoriul menajeriei a fost sistat din cauza lucrărilor de reparaţie. Vizitatorii vor avea parte de mai multe surprize. În premieră, la ZOO au fost aduse mai multe specii noi de animale.

În doar câteva zile, muncitorii au reuşit să renoveze scările, să repare o bună parte din cuştile animalelor şi să asfalteze aproximativ nouă mii de metri pătraţi de trotuar. Ultima dată, căile de acces au fost renovate acum 30 de ani. Lucrările de amenajare a menajeriei sunt pe ultima sută de metri, iar de mâine, Grădina Zoologică își va relua activitatea în regim obișnuit.
 
„Finisăm reparația, iar de mâine deschide Grădina Zoologică pentru vizitatori. Au fost zile când am lucrat și până la orele 19:00-20:00 ca să reușim la timp”, au spus angajații Grădinii Zoologice.
 
Angajaţii menajeriei s-au preocupat nu doar de confortul animalelor, dar şi de decor. Mai multe voliere pentru păsări au fost înfrumuseţate cu frunze şi flori.
 
„Am făcut schimbări cardinale. Unele păsări au fost mutate în alte voliere ca să fie mai frumos pentru vizitatori, dar şi mai confortabil pentru ele. Facem toate acestea pentru a surprinde şi impresiona oamenii care vor veni aici”, a menționat șeful Secției ornitologie, Serghei Cazacu.
 
Grădina Zoologică din capitală s-a îmbogăţit, în această primăvară, cu mai multe specii de animale. „Acest crocodil este din Cuba, are în jur la 35-38 de ani deja. Mai avem capibari, enoţi, vom avea și o expoziție de şerpi. Sperăm că până la sfârşitul lunii mai să expunem şi mai multe animale”, a specificat vicedirectorul Grădinii Zoologice, Sergiu Pînzaru.
 
Administraţia îşi propune ca, în timpul apropiat, menajeria să fie extinsă. „Avem un spaţiu suplimentar de 14 hectare, anexat Grădinii Zoologice. Avem un plan strategic de dezvoltate a Grădinii Zoologice pe parcursul a 15 ani şi încercăm în fiecare an să aducem câte ceva nou”, a mai adăugat Sergiu Pînzaru.
 
În prezent menajeria se întinde pe o suprafață de zece hectare. Anual, Grădina Zoologică este vizitată de peste 270 de mii de oameni.
Autor: trm.md
29.04.2018 Actual
787
0

Comentarii 0