Sursa imagine: madrm.gov.md

Municipiul Cahul are drum de ocolire

Strada Ivan Spirin din municipiul Cahul, considerată şoseaua de centură a oraşului, de 2,6 km, a fost reabilitată și modernizată conform standardelor internaţionale. Aceasta asigură conexiunea dintre drumurile naţionale R34, M3 şi R38. Totodată, este asigurată legătura dintre oraşele Cahul, Taraclia, Vulcăneşti şi localitățile rurale ale acestor raioane. Ceremonia de deschidere a drumului a avut loc vineri, 27 aprilie, transmite IPN.

Ministrul agriculturii, dezvoltării regionale şi mediului, Liviu Volconovici, a declarat că inaugurarea sectorului de drum va avea un impact pozitiv asupra locuitorilor orașului Cahul şi a celor din raioanele Taraclia și Vulcănești, care vor avea acces la drum republican. Bucuria este şi mai mare pentru șoferii care se deplasează zilnic spre punctul de trecere vamală Cahul-Oancea.
 
Primarul municipiului Cahul, Nicolae Dandiș, a menționat că, odată cu deschiderea traseului, maşinile cu încărcătură mare nu vor mai circula prin localitate.
 
Reparaţia porțiunii de drum a avut loc în cadrul unui proiect de dezvoltare regională, lansat în 2014. Costul a fost de circa 37 de milioane de lei, bani alocaţi din Fondul Naţional de Dezvoltare Regională.
Autor: IPN
29.04.2018 Actual
668
0

Comentarii 0