Sursa imagine: border.gov.md

Moldoveni depistați la trecerea frontierei cu bunuri fără acte de proveniență

Șapte cartușe traumatice și articole vestimentare au fost ridicate de la doi cetățeni moldoveni, care în prezent sunt documentați pentru ascunderea și eschivarea bunurilor de la controlul frontierei de stat din lipsa actelor ce-ar confirma proveniența sau posesia acestora. Ambele cazuri s-au înregistrat pe sensul de intrare în țară, prin punctele de trecere Palanca și Vasilcău.
 
În timpul verificărilor de către echipa mixtă, formată din polițiștii de frontieră, grănicerii și vameșii ucraineni din punctul de trecere comun Palanca, s-a apropiat la linia de control mijlocul de transport de model Audi Allroad, cu plăcuțele de înmatriculare lituaniene. Acesta era condus de un locuitor al satului Olănești, raionul Ștefan Vodă. Bărbatul în vârstă de 41 ani a prezentat toate actele necesare și valabile pentru autorizarea trecerii frontierei.
 
După verificarea actelor de călătorie a fost supus controlului și autoturismul, în urma căruia s-a depistat sub scaunul șoferului, într-o cutie de plastic șapte cartușe traumatice de calibru 9 mm. Audiat, moldoveanul a comunicat că a procurat cartușele în scop personal, fiind deținător de armă în conformitate cu prevederile legale. A fost întocmit proces verbal privind ridicarea obiectelor depistate. Cazul dat este cercetat în continuare de Serviciul Vamal al Ucrainei.
 
Mărfuri nedeclarate în punctul de trecere local Vasilcău din DR Nord, unde în baza unei informații operative a fost reținut pentru documentare cetățeanul R. Moldova în vârstă de 37 ani, locuitor al satului Vasilcău, raionul Soroca. Acesta avea în posesie două genți voluminoase, pline cu articole vestimentare pentru dame. În timpul examinării prealabile s-a evaluat bunurile la aproximativ 49 mii lei. Bărbatul nu a dorit să colaboreze cu inspectorii Poliției de Frontieră, iar ca urmare a fost întocmit proces verbal de ridicare a lotului de marfă și s-a efectuat toate măsurile ce se impun în asemenea cazuri.
 
Autor: HotNews
Sursa: border.gov.md
28.04.2018 Actual
2797
0

Comentarii 0