Sursa imagine: tvrmoldova.md

În Armenia a început „Revoluţia de catifea”: protestatarii blochează instituţiile statului

În Armenia a fost creată o "situaţia revoluţionară" despre aceasta a anunţat liderul fracţiunii parlamentare de opoziţie Elk, şeful mişcării împotriva candidaturii fostului preşedinte al Armeniei, Serj Sark-sian, pentru funcţia de premier, Nikol Pashinyan.

"În întreaga republică se desfăşoară acţiuni de protest, greve, iar străzile sunt blocate. O situaţie revoluţionară a fost stabilită în Armenia. Am anunţat aici şi acum începutul unei revoluţii de catifea ", a spus Pashinyan, vorbind pe piaţa franceză din centrul oraşului Erevan.

Potrivit lui, acum toate structurile de forţă sunt adunate în apropierea clădirii Parlamentului, unde se organizează o întâlnire specială, unde se discută problema alegerii lui Sargsyan în funcţia de prim-ministru, raportează Interfax.

Ulterior, protestele susţinătorilor opoziţiei conduse de Pashinyan au înconjurat clădirea Procuraturii Generale, a Ministerului de Externe şi a Comitetului de Stat pentru Venituri. La intrarea în fiecare clădire sunt 10-15 persoane ce blochează uşile.

Liderul fracţiunii parlamentare de opoziţie "Elk" a anunţat un nou miting în piaţa centrală a Republicii Erevan.

"Astăzi va fi cel mai mare miting din istoria Armeniei", a spus Pashinyan.

Protestele au început acum patru zile, de atunci mii de armeni ies în stradă ca să protesteze faţă de numirea fostului preşedinte Serj Sark-sian în funcţia de premier.

Autor: tvrmoldova.md
17.04.2018 Actual
874
0

Comentarii 0