Sursa imagine: publika.md

Întervenţii în forţă pe drumurile afectate de ninsori. Peste 80 de militari au sărit în ajutor şoferilor blocaţi

Ostaşii Armatei Naționale, salvatorii, carabinierii și polițiștii au muncit necontenit noaptea trecută pe drumurile afectate de ninsori. Peste 80 de militari din cinci unități au sărit în ajutorul şoferilor blocaţi. În total, au fost tractate 42 de mașini de pe drumurile care duc spre Bălţi, Leuşeni şi Orhei.

Militarii Batalionului de Geniu din Negrești au intervenit în forță pe drumul Chișinău - Bălți. Acolo s-a deplasat şi ministrul Apărării, Eugen Sturza.

„ Acum suntem pe traseul Chișinău - Bălți. Respectiv avem unități de tehnică care lucrează la sud, în Căușeni, avem tehnică care deblochează spre Vadul - lui - Vodă, intrarea în Chișinău kilometrul 11. Armata Națională este implicată pe deplin în acest proces de ajutor ale oamenilor care s-au pomenit în această situație”, a spus Eugen Sturza, Ministrul Apărării.

„Până la moment au fost deszăpezite și tractate 16 unități de tehnică, masini grele de tonaj greu și mașini mici cu populație civilă”, a menţionat Adrian Efros, comandantul Batalioului de Geniu „Codru”.

O situaţie dificilă a fost în satul Greblești, raionul Strășeni, unde 19 camioane au rămas blocate, iar un TIR care transporta combustibil a derapat şi a ajuns într-un șanț.

Şoferii susţin că militarii au intervenit prompt.

„ De la Edineț și de pe la orele cinci. Tactorul dincoace, un băiet cu uralu, dincoace salvatorii.”

„- De cât timp stați aici blocat?
- De vreo trei ore, patru. Au venit băieții și mi-au spus că vin peste vreo oră. ”

Inspectorii de patrulare le-au dat o mână de ajutor militarilor.

„Am acordat ajutor conducătorilor auto cu camioane i-am ajutat la deblocare împreună cu colegii de la Armata Națională”, a declarat Alexandru Solomca, inspector INP.

Instrucţiunile necesare, salvatorii şi poliţiştii le-au primit direct de la ministrul de Interne, Alexandru Jizdan, care a mers în teritoriu.

„Unii oameni nimeresc în situații de criză, nu le funcționează telefonul, li se termină benzina sau din alte cauze nu pot contacta cu noi, de aceea astăzi noi în premieră o să ieșim cu toate subdiviziunile noastre, mă refer la INP, la IGP, cei de la servicii de urgență și carabinierii”, a spus Alexandru Jizdan, Ministrul Afacerilor Interne.

Mobilizarea în centrul şi sudul ţării a fost dispusă aseară în cadrul unei şedinţe a celulei de criză condusă de premierul Pavel Filip.

Autor: publika.md
24.03.2018 Actual
558
0

Comentarii 0