Sursa imagine: border.gov.md

Va fi cercetat penal pentru că s-a „încurcat” în documente la frontieră

Depistarea documentelor falsificate este la ordinea de zi în punctele de trecere. În ultimele 48 de ore, polițiștii de frontieră au ridicat patru acte de acest gen și au documentat doi cetățeni ucraineni și un conațional.

În punctul de trecere Tudora, un cetățean moldovean s-a „încurcat” în documentele pe care trebuia să le prezinte pentru mijlocul de transport, iar acest fapt va constitui motiv de cercetare penală.
 
Pe sensul de ieșire din țară s-a prezentat pentru formalitățile de control un DAF cu semiremorcă, ambele înmatriculate în R. Moldova. În timpul verificării documentelor puse la dispoziție de șofer, moldovean de 37 ani, polițiștii de frontieră au depistat că certificatul de înmatriculare destinat semiremorcii, prezintă suspecții clare de falsificare. Conducătorul auto a declarat că nu cunoaște despre falsul depistat, deoarece tot pachetul de documente pentru mijlocul de transport i-a fost transmis de către șoferii precedenți ai companiei, în care era angajat recent. Mai mult, în timpul verificărilor bărbatul a înmânat al doilea certificat autentic al semiremorcii.
 
Alte trei acte neveridice ridicate la frontiera de nord a țării. În punctul de trecere Grimăncăuți, pe direcția ieșire din R. Moldova s-a apropiat mijlocul de transport, de model VAZ 2103, la volanul căruia se afla cetățeanul Ucrainei în vârstă de 58 ani. La controlul documnetelor, polițiștii de frontieră au sesizat mai mulți indici de falsificare asupra permisului de conducere și asigurării auto Carte Verde, ambele emise de instituțiile competente din Ucraina. Ulterior, cu ajutorul tehnicii din dotare au fost confirmate mai multe abateri și inscripții ce le contraziceau pe cele originale, motiv pentru care au fost intensificate verificările, conform procedurilor ce se impun în asemenea cazuri. Bărbatul a comunicat inspectorilor de frontieră că nu cunoaște despre falsul documentelor.
 
Un alt cetățean al Ucrainei este pasibil de cercetare penală pentru utilizarea procurii vădit falsificată, care a prezentat-o polițiștilor de frontieră din punctul de trecere Briceni.
Tânărul în vârstă de 34 ani s-a apropiat la linia de control pe direcția intrare în R. Moldova, aflându-se la volanul autoturismului de model Opel Astra, înmatriculat pe teritoriul Republicii Polone. Printre documentele înmânate la controlul de frontieră, s-a depistat procura cu semne necaracteristice standardelor stabilite de lege. Conducătorul auto susține că nu știa nimic despre neveridicitatea procurii eliberată de autoritatea Polonă.
 
În baza celor depistate, documentele falsificate au fost ridicate și transmise spre expertiză. Polițiștii de frontieră continuă documentarea cazurilor sub toate aspectele legale.
Autor: HotNews
Sursa: border.gov.md
23.03.2018 Actual
413
0

Comentarii 0