Sursa imagine: realitatea.md

Nicolae Negru: De Maia Sandu depinde dacă alegătorilor din Chișinău li se vor propune candidați cu experiență, nu diletanți ca Năstase

Desemnarea unui candidat pro-european puternic pentru alegerile din Chișinău este acum în mâinile șefei Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu. De această părere este editorialistul de la Ziarul Național, Nicolae Negru.

În opinia lui, șansele lui Andrei Năstase sunt minime și din acest motiv, liderul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr ”o strânge cu ușa pe Maia Sandu, ca PAS să renunțe la propriul candidat și să-l sprijine pe el”.

”Înțelege lidera PAS că de ea depinde acum dacă alegătorilor din Municipiul Chișinău li se vor propune niște candidați proeuropeni cu experiență administrativă, capabili să scoată capitala din murdărie și corupție, sau va trebui să-l preferăm pe Năstase, un alt diletant în ale managementului, care va primi indicații prin e-mail de la Frankfurt și al cărui avantaj cert e că va repeta cel mai des numele lui Plahotniuc? Năstase și patronii săi dornici să se întoarcă acasă (pe care îi putem înțelege) văd primăria Chișinăului ca o trambulină pentru a ajunge în parlament”, estimează Nicolae Negru.

Editorialistul mai atrage atenția că în efortul lui de a reprezenta nu doar PPDA, ci și PAS-ul, Năstase i-a atras de partea sa pe liderii „Partidului Nostru”, ”pârând-o pe Maia Sandu că se opune colaborării celor două partide cu PN”.

Autor: today.md
09.03.2018 Opinii
3623
0

Comentarii 0