Sursa imagine: moldpres.md

Trupa „DoReDoS” va reprezenta R. Moldova la Eurovision 2018

Trupa ”DoReDoS” va reprezenta Republica Moldova, cu piesa „My lucky day” (”Ziua mea norocoasă”) , scrisă de Filip Kirkorov, la etapa internaţională Eurovision Song Contest 2018, care va avea loc în luna mai în orașul Lisabona, Portugalia.
 
Ei au fost aleși ieri seara în cadrul finalei selecției naționale Eurovision 2018, în proporție de 50 la 50 în urma notelor juriului şi televoting-ului, cu scorul total – 24 de puncte. Interpreții au fost susținuți și de autorul piesei, Filip Kirkorov, care a promis că pentru evoluarea formației la Lisabona va fi pregătit un cu totul alt show.  
 
DoReDos este un trio moldovenesc din Râbnița. Grupul este format din Marina Djundiet, Evgheni Andrianov și Sergiu Mîță. Ei au absolvit Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău și au încercat să reprezinte Moldova la Eurovision în 2015 și 2016. De asemenea, ei au ajuns în finală la concursul televizat ”X Factor” din România. Trupa a fost formată în septembrie 2011 și se numea „Art Band”. În 2015, când s-au înscris la etapa națională a Eurovision, au decis să schimbe denumirea formației în „DoReDos”, care semnifică notele muzicale respective.
 
În acest an, în marea finală au ajuns 16 concurenți și grupuri muzicale, care au luptat pentru scena de la Lisabona. Membrii juriului - Anatol Chiriac, Paul Gamurari, Nicu Țărnă, Victoria Cușnir, Sandu Gorgos, Ivan Aculov, Liviu Știrbu și Lilia Șolomei au acordat formației ”DoReDos” câte 12 puncte și doar Andrei Tostogan i-a notificat cu 8. În total, în urma votării de către juriu, ”DoReDos” a acumulat 104 puncte, ei fiind urmați de Vera Țurcan cu 69 de puncte, Ana Odobescu (54 de puncte), Doinița Gherman&One Voice (52) și Felicia Dunaf (40 de puncte). În urma Televotingului, ”DoReDos” a acumulat 3813 puncte, Tolik – 385, Nicoleta Sava -171, iar Constantin Cobâlean și Doinița Gherman - câte 134 de puncte.
 
Interpreţi din 42 de ţări vor participa în cadrul competiţiei Eurovision Song Contest 2018, care se va desfăşura în Lisabona, Portugalia, în urma victoriei țării la ediția din 2017, organizată la Kiev. Semifinalele concursului vor avea loc pe 8 și 10 mai, iar marea finală se va desfășura pe 12 mai.
 
Reprezentanții Republicii Moldova vor evolua în a doua semifinală, ce va avea loc pe 10 mai. Alături de Moldova, pe scena de la Lisabona vor urca interpreţi din Rusia, Serbia, Danemarca, România, Australia, Norvegia, San Marino, Olanda, Muntenegru, Suedia, Ungaria, Malta, Letonia, Georgia, Polonia, Slovenia, Ucraina.
 
În prima semifinală vor evolua reprezentanții din Belarus, Bulgaria, Lituania, Albania, Cehia, Belgia, Islanda, Azerbaidjan, Israel, Estonia, Elveția, Finlanda, Austria, Irlanda, Armenia, Cipru, Croația, Grecia, Macedonia.
 
Eurovision Song Contest  este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union, cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Difuzat fără întrerupere timp de peste 60 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume.
 
Anul trecut, reprezentanții Republicii Moldova, membrii trupei ”SunStroke Project”, s-au clasat pe locul III la Eurovision, cu piesa ”Hey Mamma”. Este cea mai bună performanță obținută de țara noastră la acest concurs. R. Moldova participă la această competiţie din 2005. În acel an, formația ”Zdob și Zdub” s-a clasat pe locul 6.
Autor: Moldpres
25.02.2018 Actual
615
0

Comentarii 0