Sursa imagine: point.md

Inspectorii nu vor mai avea dreptul de a scoate plăcuțele de înmatriculare – guvernul a avizat o inițiativă legislativă în acest sens

Polițiștii nu vor mai avea dreptul să scoată plăcuțele de înmatriculare de pe automobilele parcate neregulamentar. Cabinetul de miniștri a avizat pozitiv o inițiativă legislativă în acest sens. Potrivit autorilor, amenda pentru parcarea neregulamentară este suficientă în acest caz, iar șoferii nu mai trebuie să fie puși în situația să bată drumuri pentru a recupera plăcuțele de înmatriculare.
 
„Proiectul a fost elaborat în vederea remedierii unei situații depășite în ceea ce privește scoaterea plăcuțelor de înmatriculare de către inspectorii de patrulare la vehiculele parcate neregulamentar. În prezent se constată că această practică este ineficientă și nu oferă soluții pentru combaterea acestui fenomen, ba din contra, creează dificultăți atât pentru conducătorii auto, cât și pentru polițiști”, a declarat ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan.
 
Amintim că inițiativa privind încetarea ridicării plăcuțelor de înmatriculare a fost lansată de către liderul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc. Subiectul a fost abordat în cadrul uneia dintre ședințele formațiunii, urmând ca acesta să fie înaintat cu titlu de inițiativă legislativă.

Autor: Ion Vasilos
22.02.2018 Actual
761
0

Comentarii 0