Sursa imagine: deschide.md

Usatîi vrea să iasă din groapa de la Bălți, săpată pentru alții

Demisia din funcția de primar al orașului Bălți,  anunțată aseară de Renato Usatîi la un post de televiziune, nu a avut efect de bombă, cum încearcă să prezinte situația susținătorii fugarului, rămași acum cu ochii în soare. Este un rezultat firesc al unei politici eșuate și încercarea de a ieși din cercul vicios care îl toca de nervi și bani pe Usatîi.

Și avea motive serioase pentru insomnie. Cei mai apropiați oameni, stâlpii influenței sale în Bălți, prin care administra orașul și își asigura loialitatea oamenilor de acolo pleacă, unul câte unul. Dezamăgirile bântuie și prin partidul condus prin Skype. Cei care și-au pus odinioară speranța în Usatîi,  pe care îl credeau mâna vânjoasă a Moscovei, capabil să aducă în Moldova ordinea și dreptatea, așa cum și-o imaginau în Rusia, s-au săturat de incompetența și manierele banditești ale conducătorului pe care îl vedeau doar prin Skype. Plecările din formațiunea care acum doi ani avea un rating mare și potențial serios de mobilizare a maselor s-au transformat într-un adevărat exod.

Consilieri, primari, activiști de prim rang s-au lepădat rând pe rând de Usatîi, care și-a întărit faima de ”balabol”, prin ”destăinuiri” fanteziste despre planurile guvernării și războiul declanșat împotriva unei alte mâini a Moscovei din Moldova – Igor Dodon și PSRM.

Fiecare plecare a fost urmată de reacție bolnăvicioasă din partea lui Usatîi. Acesta a scupiat venin spre adversari politici, acuzându-i de presiuni și intimidări asupra oamenilor săi. De vină au fost toți, numai nu el.

Capacul a fost  pus de criza deșeurilor din Bălți. Orașul pe care primarul Usatîi promitea să-l transforme în perla Moldovei a ajuns o ruină plină de gunoi, glod și maidanezi. Ca să iasă din groapa săpată altora, dar în care a nimerit chiar el, Renato Usatîi a lansat ideea referendumului la care oamenii din oraș să-i ofere ”vot de încredere”. O găselniță contrară legii, care nu avea cum să treacă, iar singurul efect al acestui show urma să fie demiterea primarului pentru incapacitatatea de a-și exercita atribuțiile, constatată chiar de consilierii lui Usatîi. O nouă capcană, întinsă din excel de zel de echipa sa rămasă fără oameni competenți.

Usatîi speră să scape de insomnie și nervi, iar pentru aceasta mai are de făcut un singur pas – să renunțe și la partidul pe care l-a lăsat departe sub prag electoral. Așteptăm și acest anunț.

Autor: SV
13.02.2018 Actual
421
0

Comentarii 3

 • timofei:

  el probabil spera sa ajunga deputat, doar ca n-o sa treaca testul de integritate la ANI aflandu-se in cautare internationala!

  13.02.2018 10:02
 • Eugen:

  Dupa ce Usatii a stricat toate relatiile cu agentii economici ce au lucrat in Balti el vrea sa lase tot asta pe mana celorlalti.

  13.02.2018 10:12
 • realist:

  Se teme de referendum. Era sa fie demis foarte frumos cu vreo 99% de voturi ale oamenilor

  13.02.2018 11:01