Sursa imagine: clickpentrufemei.ro

Ce greșeli faci când iei vitamine

Din cauza faptului că alimentația poate fi uneori prea săracă în vitamine, suplimentele pot fi folositoare, ajutându-te să îți optimizezi sănătatea. Există însă anumite greșeli pe care ar trebui să le eviți atunci când le iei.

Iei prea multe vitamine
Dacă sunt bune nu înseamnă că trebuie luate în exces, ba dimpotrivă. Vitaminele E și A luate în doze prea mari pot fi dăunătoare inimii, potrivit Institutului Național de Sănătate și ar putea crește chiar și riscul dezvoltării cancerului, dacă nu se iau conform recomandării medicului. În plus, nutriționiștii recomandă să îți iei vitaminele direct din alimente precum fructele și legumele proaspete.

Le iei fără prescripție
Fiecare corp are nevoile sale specifice, de aceea, suplimentele de vitamine care funcționează pentru prietenii tăi ar putea să nu funcționeze pentru tine. Pentru a determina definciențele pe care le ai, este necesar să faci un test de sânge. Pe lângă acesta, doctorul îți va sugera suplimentele și în funcție de istoricul medical. De exemplu, dacă pe timpul nopții te confrunți cu cârcei la picioare, este posibil să ai deficiență de magneziu.

Crezi că ai nevoie de suplimente cu calciu
Acest mineral, împreună cu vitamina D, ajută la întărirea sistemului osos, însă luat într-o cantitate prea mare, poate fi dăunător. Suplimentele de calciu luate în exces sunt asociate cu apariția aterosclerozei sau a arterelor înfundate. Pe de altă parte, alimentele bogate în calciu precum iaurtul, brânza de vaci sau legumele cu frunze verzi protejează inima.

Nu ții cont de medicamentele pe care le iei
Înainte de a lua suplimente de vitamine, verifică să vezi dacă sunt compatibile cu medicamentele pe care le iei. Chiar dacă sunt naturale și te poți gândi că nu au efecte adverse, pot interacționa cu anumite medicamente, având consecințe negative. Consultă-te cu doctorul tău pentru a alegea cea mai bună schemă de medicamente.

Autor: clickpentrufemei.ro
13.02.2018 Caleidoscop
527
0

Comentarii 0