Sursa imagine: infotag.md

O fundație poloneză va sprijini dezvoltarea orașelor din R. Moldova

În 2018, Fundația Poloneză „Solidarity Fund PL” va acorda 4 mil. lei ($24 mii) pentru realizarea proiectelor de dezvoltare a orașelor din Moldova.

Reprezentantul Fundației în Moldova, Radu Tucan, a spus că la concurs pot participa reprezentanții orașelor Bălți, Briceni, Cahul, Căușeni, Ceadîr-Lunga, Cimișlia, Comrat, Edineț, Ialoveni, Ocnița, Orhei, Soroca, Strășeni și Ungheni.
 
Câștigătorii concursului pot solicita cofinanțarea cu până la 80% a bugetului total pentru un singur proiect, orașele cu o populație de până la 20 de mii de locuitori pot solicita până la 600 de mii de lei, iar orașele cu o populație mai mare de 20 de mii de locuitori pot solicita până la 900 de mii de lei.
 
„Proiectele propuse trebuie să vizeze așa subiecte ca inițiative ce țin de regenerarea culturală a zonelor urbane defavorizate, creșterea atractivității investițiilor în afaceri, modernizarea spațiilor publice cu utilizare intensă și activităţi menite să crească atractivitatea turistică”, a spus Tucan.
 
Cererile pot fi depuse până pe 1 martie. Proiectele trebuie să fie implementate până pe 30 noiembrie 2018. 
 
Fundația „Solidarity Fund PL” a fost fondată la sfârșitul anilor ’90, la inițiativa președintelui Alexandr Kvasinevski. Fundația sprijină democrația în țări în care au loc schimbări sistemice, contribuind la schimbări în societate și la respectarea drepturilor omului.
Autor: Infotag
12.02.2018 Actual
306
0

Comentarii 0