Sursa imagine: infotag.md

Banca Transnilvania, care împreună cu BERD controlează Victoriabank, în topul celor mai valoroase branduri bancare din lume

Banca Transilvania (BT), care împreună cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) controlează Victoriabank cu o cotă de 66,7%, a intrat în premieră în Top 500 al celor mai valoroase branduri bancare din lume.

Potrivit unui comunicat al BT, citat de Infotag, banca s-a clasat pe locul 486 (respectiv 142 între băncile europene) cu o valoare de 174 milioane dolari. Clasamentul este realizat de compania de evaluare „Brand Finance”.
 
Brandul Banca Transilvania a apărut acum 23 de ani, devenind astăzi a doua bancă din România după volumul activelor. Banca a recurs de două ori la rebranding, în 2003 şi 2016. 
 
BT ş BERD au lansat o ofertă de procurare a 8,3 mil. de acţiuni ale Victoriabank. Preţul unei acţiuni ordinare nominative este de 78,21 lei. Oferta are durata de 70 zile din data anunţării.
 
Odată cu venirea BT la Victoriabank, Banca Naţională a Moldovei şi-a îndeplinit una dintre sarcini: atragerea investitorilor transparenţi în cele trei bănci din sistemul RM – Moldova-Agroindbank, Moldindconbank şi Victoriabank, care deţin o cotă de piaţă de peste 60%.
Autor: Infotag
08.02.2018 Actual
424
0

Comentarii 0