Sursa imagine: point.md

Cazare gratuită și posibilitatea de reintegrare socială pentru persoanele fără adăpost

Persoanele fără un loc de trai vor putea beneficia de cazare gratuită și vor primi asistență pentru reintegrarea socială. Aceasta prevede Regulamentul privind organizarea și funcționarea Serviciului de adăpost de noapte, adoptat în cadru ședinței de astăzi a Guvernului. Pe lângă cazarea, hrană și haine gratuite, persoanele fără adăpost vor putea primi primul ajutor medical, dar și suport în obținerea actelor de identitate și angajarea în câmpul muncii.

„Serviciile sociale vor fi create pe teritoriul țării, în funcție de necesităţile identificate și vor avea o capacitate de până la 70 de beneficiari pentru perioada caldă a anului și de maxim 100 de beneficiari în sezonul rece. Perioada de ședere începând cu luna aprilieși până în luna octombrie va fi de la ora 20.00 până la ora 7.00, iar pentru perioada noiembrie-martie, de la ora 18.00 până la ora 7.00. În funcţie de categoria de beneficiari, poate fi stabilit un program de ședere cu regim individual, inclusiv cu posibilități de ședere în timpul zilei”, se spune în comunicatul emis de către Guvern.

Cheltuielile lunare pentru întreținerea unei persoane fără adăpost se ridică la suma de 4300 lei și vor fi suportate de către fondatorul fiecărui asemenea adăpost. În prezent, asemenea instituții activează în Chișinău, Bălți și Ungheni.

Autor: Ion Vasilos
24.01.2018 Actual
601
0

Comentarii 1

  • Ion:

    ...mai întâi ne aduc în in ipostază de persoane fără adăpost,apoi se laudă că ne dau adăpost,fără măcar să dea o adresă...adică du-te în...bălți

    24.01.2018 18:30