Sursa imagine: mediafax.ro

Protest mut faţă de politizarea justiţiei, în Polonia

Sute de oameni s-au adunat, duminică, în mai multe oraşe din Polonia pentru a-şi exprima opoziţia faţă ”politica de control şi dictatură, faţă de violarea Constituţiei şi a principiilor democratice”, iar manifestaţii similare vor avea loc şi în Berlin şi Praga.

Într-un protest mut, sute de polonezi au ieşit pe străzile din Varşovia, Gdansk, Lublin, Poznan, Cracovia, Kielce sau Szczecin pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă atacurile aduse justiţiei din Polonia.
 
Potrivit paginii de Facebook a evenimentului, protestele au fost inspirate de cele care au avut loc în România în luna decembrie a anului 2017.
 
”Exprimaţi-vă opoziţia faţă de politica de control şi dictatură, faţă de violarea Constituţiei, faţă de violarea principiilor democratice şi a convenţiilor europene”, au transmis organizatorii protestelor.
 
Protestul are rolul de a atrage atenţia asupra ”pericolului neo-dictaturilor care planează asupra ţărilor Europei de Est prin politizarea justiţiei” prin adoptarea altor proiecte de legi nedemocratice.
Autor: Mediafax
22.01.2018 Actual
444
0

Comentarii 0