Sursa imagine: unimedia.info

A fost stabilit cuantumul subvenţiilor de stat pentru partide în 2018

Comisia Electorală Centrală (CEC) a stabilit cuantumul lunar al subvenţiilor de la bugetul de stat pentru anul 2018 destinate partidelor politice conform performanţelor obţinute la ultimele alegeri. Acestea nu au suferit modificări faţă de subvenţiile acordate pentru anul trecut, transmite IPN.

Cuantumul subvenției lunare pentru fiecare vot valabil exprimat acordat partidelor politice în cadrul alegerilor parlamentare din 30 noiembrie 2014 este de 1,11 lei. Cuantumul subvenției lunare pentru fiecare vot valabil exprimat la alegerile locale generale din 14 iunie 2015 este de 0,47 lei.
 
Subvențiile alocate de la bugetul de stat vor fi virate în conturile bancare special destinate în acest sens deschise de către partidele politice, informația fiind prezentată Comisiei. Acestea se vor transfera partidelor politice lunar. Potrivit directoarei CEC, Alina Russu, anul trecut a rămas neutilizat circa un milion de lei, din cauză că partidele nu au deschis conturi în acest sens.
 
Valoarea totală a subvențiilor de stat acordate pentru anul 2018 partidelor, ca urmare a celor două scrutine, este de 40 de milioane de lei.
Autor: IPN
13.01.2018 Actual
368
0

Comentarii 0