Sursa imagine: jurnal.md

Banca Mondială va sprijini modernizarea serviciilor guvernamentale în R. Moldova

Banca Mondială va oferi R. Moldova 22,43 milioane de dolari SUA pentru realizarea proiectului „Modernizarea serviciilor guvernamentale”. Cabinetul de miniștri a aprobat ieri proiectul de lege pentru ratificarea Acordului de finanțare dintre Republica Moldova și Asociația Internațională pentru Dezvoltare și a Acordului de împrumut cu Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare.
 
Implementarea proiectului de modernizare a serviciilor guvernamentale va contribui la eliminarea serviciilor publice depăşite de timp și la comasarea mai multor servicii, pentru sporirea calității acestora conform  așteptărilor cetățenilor. Totodată, va fi facilitat accesul la serviciile publice la nivel local prin canale digitale, va fi redus numărul de documente necesare, precum și durata de prestareaserviciilor publice. Termenul de implementare a proiectului este 3 iunie 2023 şi va fi realizat prin intermediul Centrului de Guvernare Electronică.
 
Documentul prevede acordarea de către instituțiile Băncii Mondiale a două împrumuturi: 15 milioane de dolari vor fi oferite de Asociația Internațională pentru Dezvoltare și 5 milioane de dolari vor fi alocate de Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare. Alte 2,43 de milioane de dolari vor fi alocate activităţilor aferente realizării proiectului.
 
În context, premierul Pavel Filip a subliniat că modernizarea serviciilor publice presupune pe lângă reinginerie şi digitizare, reducerea numărului de servicii. „Este un proiect important, din punctul meu de vedere, şi trebuie să urmărim implementarea acestuia cu atenţie. Aceşti bani ne vor ajuta să ducem până la capăt reforma administraţiei publice”, a conchis Pavel Filip.
Autor: HotNews
Sursa: gov.md
12.01.2018 Actual
379
0

Comentarii 4

 • Andrei:

  A trecut timpul când funcțiile de inventați pentru persoane. Sa nu rămână nimeni supărată sau aparat. Acum interesul cetățeanului trebuie sa fie pe prim plan . E necesar cu orice preț de creat niste instituții ale statului puternice sa nu depindă de partide și alți factori

  12.01.2018 08:58
 • Maxim:

  Asta da dovada de o incredere in autoritatile noastre, daca pana acum ofera bani.

  12.01.2018 09:00
 • timofei:

  cei de la banca mondiala nu privesc jurnaltv))))))

  12.01.2018 09:24
 • Vova:

  Baii vin pe bandă rulantă, iar opoziția continuă să spună că ei nu au susținerea din partea oficialilor străini.

  12.01.2018 11:10