Sursa imagine: ipn.md

Deficiențele la achitarea primei de asigurare medicală au fost înlăturate

Compania Națională de Asigurări în Medicină anunţă că au fost remediate problemele tehnice apărute la achitarea primei de asigurare obligatorie de asistenţă medicală în sumă fixă prin intermediul oficiilor poştale, transmite IPN.

După înlăturarea defecțiunilor tehnice, prima de asigurare medicală poate fi achitată prin intermediul serviciului guvernamental de plăți electronice Mpay. Acesta este accesibil atât la oficiile poștale, cât și la orice terminal de plată sau dispozitiv (computer, telefon, tabletă) conectat la internet.
 
Prima de asigurare obligatorie de asistență medicală în sumă fixă este achitată de către persoanele care nu sunt angajate în câmpul muncii și nici nu fac parte din categoriile asigurate de stat. Până în data de 31 martie 2018, persoanele care se asigură în mod individual beneficiază de reduceri în mărime de 50% şi 75% din valoarea poliței medicale, care a rămas la nivelul celei de anul trecut – 4056 de lei.
 
În cazul salariaților, prima de asigurare medicală se achită în formă de contribuție procentuală din salariu și alte recompense. Aceasta se stabilește la nivel de 9%, dintre care 4,5% este contribuția angajatorului și tot atât – contribuția persoanei asigurate.
Autor: IPN
11.01.2018 Actual
447
0

Comentarii 0